Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ένας χρόνος πανδημίας: Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη, 6:30 μμ στο Σύνταγμα


Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Όλο αυτό το διάστημα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά βρίσκονται στη δίνη μιας κλιμακούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση όχι μόνο έχει αρνηθεί όλους αυτούς τους μήνες να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι μόνο αρνείται προκλητικά να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά αντίθετα έχει κάνει την πανδημία πρόσχημα για να νομοθετεί απανωτά σκληρά αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Έχει φτάσει ως το σημείο να μειώσει το 2021 κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ την κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Παράλληλα εκμεταλλεύεται τους κοινωνικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις που έχει επιβάλει για να περάσει με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις μέτρα που θέλουν να βάλουν υπό κρατικό έλεγχο τα εργατικά συνδικάτα, που καταργούν το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταθερή και πλήρη εργασία, που γιγαντώνουν την ανεργία και οδηγούν σε παρατεταμένη φτώχεια. Η Δημόσια Εκπαίδευση σε όλη την έκτασή της δέχεται απανωτά πλήγματα.

Η πανδημία έχει γίνει από την κυβέρνηση όχημα για να επιβάλει απαγορεύσεις που δεν είναι «υγειονομικά» μέτρα αλλά αντιδημοκρατικά μέτρα.

Οι συνεχόμενες μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της νεολαίας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά – αυταρχικά μέτρα, οι μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μέχρι και το πρόσφατο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή επιβεβαιώνουν ότι η λαϊκή οργή και αγανάκτηση φουντώνει.

Με αφορμή αυτή την επέτειο τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6:30 μμ. στο οποίο συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Καλούμε τους συναδέλφους να λάβουν μαζικά μέρος σε αυτό.

Καταθέτουμε στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ το κάλεσμα του ΕΚΑ και ζητούμε να ληφθεί απόφαση συμμετοχής του ΣΕΜΟΔ, με αυτό το πλαίσιο, σε προ ημερησίας συζήτηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: