Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ




Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση αποφάσισε να καλλιεργήσει κλίμα τρόμου και αστυνομοκρατίας για να χτυπήσει τις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις  και το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών.
Με εντολή της τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς, ενάντια σε εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονταν εντός της σχολής, φτάνοντας στο  σημείο να μην αφήνουν ούτε τα ΕΚΑΒ να μπουν στο χώρο για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Με τραμπούκικες εισβολές σε πανεπιστήμια, καφενεία, κλαμπ, καταλήψεις στέγης προσφύγων, κινηματογράφους, με ξύλο, απειλές, προβοκάτσιες, προσαγωγές, συλλήψεις, στοχοποίηση των αδύναμων και όσων αντιστέκονται, η κυβέρνηση επιδιώκει την ένταση προκειμένου να συγκαλύπτει με τα κατασταλτικά σόου τη συνέχιση του ξεπουλήματος της χώρας και την εκ νέου επίθεση σε εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
Λάδι στη φωτιά έριξε η απόφαση της πρυτανείας για κλείσιμο της σχολής της ΑΣΟΕΕ – ολόκληρη την εβδομάδα(!) - μέχρι τις 17 Νοέμβρη, την ίδια ώρα που κατηγορούν τους φοιτητές που αγωνίζονται ότι κλείνουν τις σχολές!
Σε μια περίοδο που το φοιτητικό κίνημα βγαίνει στο προσκήνιο για την υπεράσπιση του ασύλου, των δημοκρατικών ελευθεριών και των μορφωτικών δικαιωμάτων  της νεολαίας, η κυβέρνηση εφαρμόζει τη σιδηρά πυγμή του «νόμου και της τάξης» για να καταστείλει αυτές τις κινητοποιήσεις.
Στέλνει έτσι μήνυμα προς την νεολαία και τον εργαζόμενο λαό ότι δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής και ότι η περίφημη «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται θα περάσει «δια πυρός και σιδήρου» πάνω από τα κοινωνικά δικαιώματα.
Η νομοθέτηση διατάξεων που χτυπούν τα νεολαιίστικα, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, πριμοδοτώντας αφειδώς το μεγάλο κεφάλαιο, πηγαίνει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.
Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να υπονομεύσει τη συμμετοχή στην καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία, στις 17 Νοέμβρη, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους αμερικανούς «φονιάδες των λαών», που έχουν αιματοκυλίσει χώρες και έχουν ανατρέψει πραξικοπηματικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως συμβαίνει τώρα στη Βολιβία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και της νεολαίας και να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης.
Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να καταγγείλει το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και να πάρει απόφαση συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.
Κάτω η αστυνομοκρατία και η καταστολή!
Κάτω τα χέρια από το Πανεπιστημιακό Άσυλο και τις προσφυγικές κοινότητες!
Έξω η αστυνομία από τις σχολές!
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: