Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr
16/12/2015
Η ΑΠΕ ΜΟΔ καταγγέλλει τον υπονομευτικό ρόλο των συνδικαλιστικών δυνάμεων της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ (ΜΟΔ Συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία) που λειτουργώντας σε ρόλο κυβερνητικού συνδικαλισμού κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατούν τους συναδέλφους στην «γωνία» και το σύλλογο σε πλήρη αγωνιστική απραξία. Χαρακτηριστική η απαξίωση τους όταν ζητάμε την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπως έγινε στο τελευταίο ΔΣ, ιδιαίτερα όταν επίκειται σειρά αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων.
Τελευταίο κρούσμα αυτής της πολιτικής είναι η στάση τους απέναντι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που καθηλώνει και μειώνει τους μισθούς στο διηνεκές, κατηγοριοποιεί και διαιρεί τους εργαζόμενους, συνδέοντας την αξιολόγηση με την μισθολογική εξέλιξη, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και παγιώνει την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Πάρα τις επανειλημμένες προτροπές της παράταξής μας, τόσο δημόσια όσο και στο πλαίσιο του ΔΣ για να πάρει ο ΣΕΜΟΔ θέση καταγγελίας απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, που έφθασε στο σημείο να μιλάει και για αυξήσεις στους μισθούς, η μεν ΜΟΔ Συλλογικά επέλεξε την σιωπή, η δε εκπρόσωπος της Εναλ. Πρωτοβουλίας έφθασε στο σημείο να  αναγνωρίζει και θετικά στοιχεία στο πολυνομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να τορπιλίσει την δυνατότητα έκδοσης ανακοίνωσης, εξισώνοντας την πλήρη διάλυση των μισθολογικών δικαιωμάτων και συλλογικών διαπραγματεύσεων, με μια αμφίβολής ποιότητας ρύθμιση των υπερωριών!!!
Η πολιτική της πλειοψηφίας του ΔΣ συμπλέει με αυτή των συνοδοιπόρων της στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με την μεν ηγεσία της ΓΣΕΕ να σιωπά και να μην καλεί σε καμία κινητοποίηση τους εργαζόμενους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, τη δε ηγεσία της ΑΔΕΔΥ μόλις την παραμονή της ψήφισης του να εξαγγέλλει, την τελευταία στιγμή, ένα συλλαλητήριο!
Μπροστά στο νέο κύμα αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης που θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των συναδέλφων να απομονωθούν αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού.
Ξεπερνώντας αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις που λοξοκοιτάζουν προς την κυβέρνηση και που με ευκολία πότε φορούν το κοστούμι του συνδικαλιστή και πότε το κοστούμι του κυβερνητικού στελέχους καθώς και του υποψήφιου προϊστάμενου, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης και της πάλης ενάντια στην πολιτική των μνημονίων στα δικά τους χέρια.
Με την νέα χρονιά πρέπει να οργανώσουν στους χώρους δουλειάς τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις τους και να επιδιώξουν να τις συντονίσουν σε ένα μαζικό ενωτικό αγώνα που μπορεί να γίνει δύναμη ανάσχεσης και ανατροπής των μέτρων κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.


Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)
Blogger: //apemou.blogspot.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια: