Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ 2014



Το ακόλουθο κάλεσμα στάλθηκε  στο mail των μελών του ΣΕΜΟΔ στις 5/9/2014.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ - 
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9/2014 
Βαρύς χειμώνας για το λαό κάτω από τις επιταγές τρόικας και της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου.
Λιτότητα δίχως τέλος, ανεργία, κι άλλες απολύσεις, λουκέτα, περικοπές μισθών και αποτελείωμα συντάξεων και ασφαλιστικών ταμείων.

Οι φόροι και τα χαράτσια, με τελευταίο επεισόδιο τον ΕΝΦΙΑ, έχουν φέρει σ’ απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ σε λίγους μήνες αίρεται και η απαγόρευση πλειστηριασμών των κατοικιών. Η επιβίωση έγινε εφιάλτης για φτωχά νοικοκυριά για εκατομμύρια άνεργους και χαμηλόμισθους, ενώ η ανασφάλιστη, η χωρίς δικαιώματα, η ελαστική, για ένα κομμάτι ψωμί εργασία κυριαρχεί στην εργασιακή ζούγκλα.
Απ’ την άλλη, η συγκυβέρνηση μας «χόρτασε» με καταστολή, ποινικοποίηση αγώνων – με τη βοήθεια της «τυφλής» δικαιοσύνης- και ετοιμάζεται να κάνει τελική επιδρομή καταστρατηγώντας συνδικαλιστικές ελευθερίες δεκαετιών όπως το δικαίωμα στην απεργία και να απελευθερώσει – τις ήδη απελευθερωμένες- ομαδικές απολύσεις.
Την ίδια στιγμή μεγάλοι κίνδυνοι απειλούν και το λαό μας από την όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής και ελέγχου. Σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη κ.α. οι ιμπεριαλιστές και από κοντά κάθε είδους αντιδραστικές δυνάμεις προσπαθούν να επιβληθούν με το αίμα των λαών και οι ΣαροΒενιζέλοι από κοντά, φτωχοί και υπάκουοι συγγενείς του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, των Η.Π.Α. στηρίζουν απροκάλυπτα τα σχέδια για νέο αίμα, καινούριες σφαγές και πολέμους.
Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα πλασάρει μέσα από τις ομιλίες της στην ΔΕΘ την τελευταία εκδοχή του «success story», για το τέλος των μνημονίων και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, για να συγκαλύψει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, να αντιπαλέψουμε αυτή την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Να διεκδικήσουμε με αγώνες το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή, στην αξιοπρέπεια κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε.

Καλούμε όλους του συναδέλφους και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις στην ΔΕΘ για να διαδηλώσουμε κατά του μεσαίωνα που μας έχουν ρίξει.


H ΑΠΕ ΜΟΔ συμμετέχει και φέτος  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, σε πλήρη ανεξαρτησία από την εργοδοτική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία, και θα βρίσκεται  στις 6/9/2014 στην Καμάρα στις 5.30 μ.μ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ

(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: