Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΑΣ ΣΕΜΟΔ ΚΑΙ ΑΠΕ ΜΟΔ


Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 16/9/2014, η ΑΠΕ ΜΟΔ πρότεινε να βγει μια ανακοίνωση που θα καλεί στη σημερινή πορεία  στο Κερατσίνι ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χ. Aυγής και στη Συναυλία στις 19/9 στο Σύνταγμα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και η ΑΠΕ ΜΟΔ ανέλαβε να γράψει το σχετικό κείμενο.
Το κείμενο που προτάθηκε ήταν το ακόλουθο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
«Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.
Η 18 Σεπτέμβρη είναι μέρα ορόσημο για την κοινωνία και για όσους μάχονται ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό Ένας χρόνος από τη νύχτα που ένας νεαρός αντιφασίστας ο Παύλος, παιδί των λαϊκών συνοικιών και εκφραστής μέσα από τη μουσική του, των αγωνιών της γενιάς του για ένα κόσμο δίκαιο, απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις, στάθηκε - δεν έτρεξε να σωθεί,  και αντιμετώπισε με θάρρος και σθένος ένα Τάγμα Εφόδου οπλισμένο με λοστάρια, μαχαίρια και καδρόνια.
Ο Παύλος δολοφονήθηκε αλλά δεν πέθανε ποτέ. Ο Παύλος ΖΕΙ μέσα στις ελπίδες μιας κοινωνίας  που σηκώνει το ανάστημα της απέναντι στους καταπιεστές της, που παλεύει και αντιστέκεται  απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού που παρουσιάζεται ως «το αντισυστημικό φάρμακο» ενώ είναι κατ ουσία το μακρύ χέρι του συστήματος στην τελευταία -απέλπιδα-  πράξη επιβολής μιας ζοφερής πραγματικότητας με Τάγματα Εφόδου που τσακίζουν τη λαϊκή αντίσταση.
Ο ΣΕΜΟΔ  καλεί όλους τους συναδέλφους, να ενώσουν τη φωνή τους σε μια μεγάλη λαϊκή αντιστασιακή πράξη και να διαδηλώσουν: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Συμμετέχουμε και καλούμε στην πορεία την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο Κερατσίνι (Π.Τσαλδάρη) καθώς και στη συναυλία που διοργανώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου  στις 17.00 στο Σύνταγμα.
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο κείμενο τοποθετήθηκε εξ αρχής θετικά η ΕΑΣ. Η ΜΟΔ Συλλογικά το καταψήφισε επειδή θεώρησε ότι είναι μελό!!!, ότι έχει αντιμνημονιακές - αντικυβερνητικές αναγνώσεις και ότι η δολοφονία δεν ήταν πολιτική αλλά έγινε από έναν τραμπούκο όπως χαρακτηριστικά είπε.
Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία στη συνέχεια πρότεινε το κείμενο που τελικά υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των 5 στο ΔΣ. Τι έκανε; Από το αρχικά προταθέν κείμενο αφαιρέθηκαν οι σκιασμένες με κόκκινο γραμμές. Ειδικά, η φράση «που σηκώνει το ανάστημα της απέναντι στους καταπιεστές της», πρακτικά λογοκρίθηκε(!)  γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί αντικυβερνητική - αντιμνημονιακή τοποθέτηση.
Αν και έχουν πλέον γίνει γνωστές οι σχέσεις της κυβερνητικής παράταξης με την ΧΑ το ψήφισμα ήταν έτσι γραμμένο που να μπορούν να το ψηφίσουν όλοι. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να μην δέχεται η πλειοψηφία μια φράση, με την υπόνοια ότι αναφέρεται στην κυβέρνηση υπάρχει τεράστια απόσταση.
Έχει γίνει καθεστώς πια εδώ και ενάμιση χρόνο όποιο κείμενο έρχεται από παρατάξεις εκτός πλειοψηφίας ΔΣ,  ποτέ να μην γίνεται δεκτό ως έχει αλλά πάντα να «προσαρμόζεται» με κύριο κριτήριο τη στάση που κρατάει ή τις αιχμές που περιέχει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Αυτή η επιλογή εξάλλου της πλειοψηφίας (η  ουδέτερη έως φιλική στάση απέναντι στις επιλογής της πολιτικής ηγεσίας) ακολουθείται σε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα που κουβεντιάζεται στο ΔΣ και έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο παρά πέντε της έναρξης της νέας ΠΠ και να μην γίνεται καμία επεξεργασία ή κριτική από το Σύλλογο απέναντι στο νέο ΕΣΠΑ και τις εξαγγελίες για τις δομές του παρά μόνο ότι είμαστε "διασφαλισμένοι" γιατί η ΜΟΔ θα παίξει  σημαντικό ρόλο, ενώ ποτέ δεν πιέζονται από το προεδρείο του ΔΣ οι Υπουργοί και Υφυπουργοί για τις επιλογές τους, όπως τα ΠΔ των Υπουργείων που εξαφανίζουν υπηρεσίες σαν την ΕΥΚΕΚΟ με μια μονοκοντυλιά, ενώ οι προτάσεις μας για σύγκληση ΓΣ απλά παραπέμπονται στις καλένδες.
Οι παρατάξεις ΕΑΣ και ΑΠΕ θα βρίσκονται σταθερά απέναντι σε μια τέτοια τακτική και στο Σύλλογο και συνολικά.
Σας καλούμε στη μεγάλη λαϊκή - αντιστασιακή - αντιφασιστική πορεία σήμερα στις 18.00 στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη). 

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων (ΑΠΕ ΜΟΔ ) - Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία ΣΕΜΟΔ (ΕΑΣ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: