Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΜΟΔ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠ



Συνάδελφοι,
11 εβδομάδες!
Εβδομήντα και πλέον ημέρες απεργίας συμπληρώθηκαν από τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο αγώνας των διοικητικών που δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή και μαχητικότητα ανάλογη με τους αγώνες των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στην Χαλυβουργία, των κατοίκων της Ιερισσού, σηματοδοτεί την κατεύθυνση και τη μορφή που πρέπει να πάρουν οι αγώνες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα.  Καθώς η απεργία αναδεικνύεται σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα,  η κυβέρνηση έριξε στη μάχη όλες τις εφεδρείες για να τον καταστείλει. 

Δύο απεργίες έβγαλε "παράνομες". 
280 περίπου μη απογραφέντες απεργούς έστειλε πραξικοπηματικά σε αυτοδίκαιη αργία.  
Δημοσίευσε τις λίστες διαθεσιμότητας (δηλαδή απόλυσης) με τα ονόματα και όλα τα προσωπικά στοιχεία των 1.450 εργαζομένων παραβιάζοντας κάθε αρχή προστασίας προσωπικών στοιχείων.
Απειλεί με καταστολή και έφοδο των ΜΑΤ προκειμένου να ανοίξουν οι Σχολές.
Όμως ακόμη και έτσι... δεν κατάφερε να πτοήσει τους απεργούς που συνεχίζουν και συσπειρώνουν γύρω τους συνάδελφους από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, Ιωαννίνων και το ΑΠΘ που μπαίνουν εκ νέου στη μάχη με δυναμικές απεργίες.
Συνάδελφοι,
ο δίκαιος αγώνας των διοικητικών δεν είναι μόνο η μάχη για το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά. Είναι ένας αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Είναι αγώνας για την προάσπιση των αγαθών μιας κοινωνίας που έχει απολέσει πια πάρα πολλά στα 3 ½   χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας και αποφασίζει ότι δεν θα επιτρέψει να της κλέψουν κι άλλα.
Σε αυτό τον αγώνα που διάγουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι, πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα όλη η εργατική τάξη. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους τόνους από βάναυσα μέτρα και βλέπουν τώρα τις κατακτήσεις ετών να εξανεμίζονται, τα δημόσια αγαθά να ξεπουλιούνται στους "υμέτερους" των κυβερνώντων και τη μοίρα τους να γίνεται ολοένα και πιο ζοφερή.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και η ΑΔΕΔΥ σιωπούν ένοχα, ….«καθαρίσανε» με μια 4ωρη στάση εργασίας στις 14/11, έχοντας εγκαταλείψει τον σημαντικότατο αυτό αγώνα που επιχειρεί να αποτελέσει ανάχωμα  στην πολιτική των μνημονίων.
Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΜΟΔ να βγάλει επιτέλους άμεσα Ψήφισμα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης προς τους Διοικ. Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που απεργούν. Είναι απαράδεκτο να «κωφεύουμε» εδώ και 11 εβδομάδες.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: