Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. & Γ. Σ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ.  &  Γ. Σ.

Συνάδελφοι/ισσες,

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την επίθεση των απολύσεων «σαλαμωτά», στοχεύοντας κάθε φορά και σε διαφορετικούς κλάδους εργαζομένων. Μετά την ΕΡΤ, τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, τις καθαρίστριες, τους διοικητικούς των πανεπιστημίων,  ήρθε η σειρά των γιατρών του ΕΟΠΠΥ  και στην συνέχεια βάζει πλώρη για τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ των υπουργείων.
Τα σενάρια που είδαν το φως το δημοσιότητας, αφορούν σε απόλυση έως 10% του προσωπικού των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ των υπουργείων, με την ΜΟΔ να φιγουράρει φαρδιά - πλατιά, αφού σύμφωνα με το ΒΗΜΑ εκεί «λιμνάζουν ή υποαπασχολούνται» εργαζόμενοι, την ώρα που οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει αυξηθεί.
Συνάδελφοι/ισσες

Η τρόικα προστάζει, η κυβέρνηση εκτελεί. Η «σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης, τα πρωτογενή πλεονάσματα και η «ανάπτυξη» φέρνουν νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα φορολογικά βάρη, απελευθέρωση των πλειστηριασμών, νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, διάλυση της υγείας και της παιδείας. Ήδη χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται.

Καλούμε την Πρόεδρο του ΣΕΜΟΔ να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.  ΣΕΜΟΔ

Προτείνουμε μετά τη σύγκληση του ΔΣ έκτακτη Γενική Συνέλευση με την κάτωθι ατζέντα:
1.      Σενάρια 10% απολύσεων στις ΔΕΚΟ & ΝΠΙΔ
2.      Υπολογισμός Μισθοδοσίας
3.      Άδειες, οριζόντια επίλυση του θέματος
4.      Ιδιωτικό  Ασφαλιστήριο

  • Καλούμε το υπουργείο Ανάπτυξης να διαψεύσει άμεσα και ξεκάθαρα τα νέα σενάρια που συμπεριλαμβάνουν την ΜΟΔ στις δεξαμενές των απολύσεων.
  • Ζητάμε άμεση συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
  • Να πάρει το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση της αντίστασης του συλλόγου.
  • Να γίνει κάλεσμα συντονισμού στα σωματεία όλων των φορέων που μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης, για την συγκρότηση μετώπου ενάντια στις απολύσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντισταθούμε στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Να μην αποδεχθούμε καμία ψευδεπίγραφη αξιολόγηση που χρησιμοποιείται προσχηματικά για την δικαιολόγηση των απολύσεων. Ο παρατεταμένος και ενωτικός αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων δείχνει το δρόμο, που ίσως χρειαστεί να βαδίσουμε.

Κανένας και καμιά απολυμένος/η
Στην ενότητα η δύναμη - Στον αγώνα η νίκη


Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
ape@mou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: