Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Μετσόβιο Νοέμβριος 1973- ΕΡΤ Νοέμβριος 2013
«ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ»
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες:
“Μαύρα Μεσάνυχτα»

Η  εντεταλμένη κυβέρνηση που χτες φυγάδευσε τους τροικανούς επιτηρητές από τα υπόγεια του Υπουργείου Οικονομικών κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των απολυμένων καθαριστριών, σήμερα τα ξημερώματα αποφάσισε να φιμώσει την ΕΡΤ.
Εφαρμόζοντας άλλη μια φορά το δόγμα «Νόμος και Τάξη» εισέβαλλε στο ραδιομέγαρο, προσήγαγε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, έκλεισε με «χειροπέδες» τα κάγκελα και απαγόρευσε σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να μπουν στο κτήριο.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την κρατική βία και καταστολή της συγκυβέρνησης, που αποδεικνύεται πειθήνια στους ντόπιους και ξένους εντολείς της. Καταδικάζουμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που χτες ψήφισαν και έδωσαν άνευ τιμήματος- εν είδη δώρου - τις συχνότητες στους μεγαλοκαναλάρχες. Δηλαδή δημόσια αγαθά προσφέρθηκαν δωρεάν στους υποστηριχτές τους, ζημιώνοντας το λαό,  την ίδια ώρα που καταληστεύουν τους μισθούς, διώκουν τους εργαζόμενους, καταργούν θέσεις, απολύουν, κλείνουν την ΕΑΣ και λένε χωρίς ντροπή ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος και η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ.

Συνάδελφοι αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Σύσσωμοι όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, η κοινωνία ολόκληρη πρέπει να σταθεί δίπλα στους  εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αυτός ο αγώνας είναι δικός μας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των ελευθεριών μας, είναι αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση. Είναι αγώνας ενάντια στην κρατική  βία και την καταστολή, είναι αγώνας για τη Δημοκρατία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην Αθήνα να ανέβουν στην ΕΡΤ.
Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους που εκπέμπουν ελεύθερα  ακόμη από την ΕΡΤ 3 και όπου αλλού υπάρχουν σταθμοί της ΕΡΤ. Αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Καλούμε το ΣΕΜΟΔ να προκηρύξει Στάση Εργασίας από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΤΩΡΑ

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: