Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε!

06/12/2016
Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε!
Συνάδελφοι/ισσες
Η “δεύτερη αξιολόγηση” του 3ου Μνημονίου ανοίγει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης που έχει στο επίκεντρό της νέες σημαντικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χορεύει στο χορό των δανειστών και του ντόπιου κεφαλαίου, εμπαίζοντας για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους και τους ανέργους με την κακόγουστη φάρσα της δήθεν διαπραγμάτευσης και των «κόκκινων γραμμών». Η κατάληξη είναι από τώρα γνωστή.

Η παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης πως η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, δηλαδή η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα οδηγήσει σε “ρύθμιση του χρέους” που, τάχα, θα έχει “θετικό αντίκτυπο” στους εργαζόμενους και θα φέρει “ανάπτυξη” στη χώρα, μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και του λαού σε νέες αυταπάτες, την απόσπαση της ανοχής τους στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων. Ήδη στο όνομα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, νέα μέτρα πολλών δις ευρώ απαιτούνται από τους επικυρίαρχους δανειστές, από τώρα για την περίοδο μετά το 2019.
Στο νέο πακέτο μέτρων της νέας συμφωνίας περιλαμβάνονται:
·         Η νέα δραστική μείωση στις κατώτατες αποδοχές - με ή χωρίς ηλικιακή διάκριση - με τον λεγόμενο κατώτατο και υποκατώτατο μισθό, που θα συμπαρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
·         Η επιδιωκόμενη και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ιδιαίτερα της Εθνικής Γενικής και των Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών,
·         Η νέα φοροεπιδρομή πολλών δις, για να συγκεντρωθεί το κρατικό οικονομικό πλεόνασμα που θέλουν να εισπράξουν οι δανειστές..
·         Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που θα οδηγήσει σε νέα εκτίναξη της ανεργίας σε ιδιωτικό τομέα, πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες και γιγάντωση των εκβιασμών της εργοδοσίας, την ώρα που το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιδότηση της εργοδοσίας και ουσιαστικά καταργείται.
·         Η νέα κακόφημη αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο που θα έχει ως αποτέλεσμα ανασφάλεια, μείωση μισθού και κινητικότητα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης.
·         Η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, η κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής δουλειάς.
·         Το χτύπημα στον ελεύθερο εργατικό συνδικαλισμό και την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας και την υπονομευτική και δυσφημιστική στάση των πάσης φύσης εργατοπατέρων.
Οι δυνάμεις που ηγεμονεύουν στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ, έχουν τεράστια ευθύνη για τον αφοπλισμό των εργαζομένων μπροστά στη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Μπροστά στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο συνεχίζουν να υπονομεύουν το ξεδίπλωμα του εργατικού αγώνα. Η άρνηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να κηρύξει απεργία στις 24.11, την ημέρα που η ΑΔΕΔΥ είχε εξαγγείλει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, η άρνηση να υπάρξει κοινός απεργιακός βηματισμός και αγώνας που, ξεκινώντας από τις 24.11, να έχει συνέχεια με την πανεργατική απεργία στις 8.12 και να κλιμακωθεί παραπέρα, είναι πρακτικές που υποσκάπτουν τη δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Συνάδελφοι/ισσες
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ (ΜΟΔ Συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία) που υπονομεύουν κάθε δυνατότητα αγωνιστικής αφύπνισης των συναδέλφων στη ΜΟΔ. Αντί να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και τη διεκδίκηση υπογραφής νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ στην ΜΟΔ, έχουν αναλωθεί τα τελευταία 2 χρόνια αποκλειστικά σε μάχες «χαρακωμάτων» για την υπεράσπιση του προηγούμενου διευθυντικού κομματικού κατεστημένου στην ΜΟΔ και στο ΣΔΕ γενικότερα, απέναντι στις επιλογές της νυν πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΜΟΔ, που κινούνται στην ίδια λογική με τους προκατόχους τους, στην στελέχωση του διευθυντικού μηχανισμού.
Κόντρα σε αυτές τις δυνάμεις, στον συνδικαλισμό της υποταγής, της παραλυσίας των συλλογικών διαδικασιών, της διαίρεσης των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, της διασπασμένης κινητοποίησης των εργαζομένων επιβάλλεται να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη, με στόχο την πραγματοποίηση και νέων κοινών πανεργατικών αγώνων.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και να βάλουμε φραγμό στα σχέδια «θεσμών», κυβέρνησης και εργοδοσίας και να ανατρέψουμε από τα κάτω τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα τους.
Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε:
·         Το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση.
  • Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρεπή μισθό.
  • Τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Την υπογραφή νέας ΣΣΕ στην ΜΟΔ και με μισθολογικά αιτήματα και αυξήσεις.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)
: //apemou.blogspot.gr       : www.facebook.com/groups/804710252954971  


Δεν υπάρχουν σχόλια: