Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα και το Πολυτεχνείο

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα – Έξω οι φονιάδες των λαών
Στις 15 Νοέμβρη έρχεται ο Ομπάμα στην πατρίδα μας. Πρόκειται για μια επίσκεψη-πρόκληση μέσα στον τριήμερο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, που τιμά τον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στη δικτατορία που επέβαλε και στήριξε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, Μια επίσκεψη, μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που σηματοδοτεί το τι επιφυλάσσεται για την περιοχή, το λαό μας και τους γύρω λαούς το επόμενο διάστημα.

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, έρχεται για να ασκήσει πιέσεις για μία σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Ελλάδα και στο Αιγαίο, με τον αμερικανο-ρώσικο ανταγωνισμό, με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Κυπριακό που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, με την προσφυγική κρίση, με τις διαφορές της Ελλάδας με Βαλκάνιους γείτονές της (ονομασία ΠΓΔΜ, θέμα Τσάμηδων που εγείρει η Αλβανία), με τα ζητήματα ενεργειακής εκμετάλλευσης και ενεργειακών οδών στα οποία εμπλέκεται ο εδαφικός και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας, με τα ζητήματα του χρέους της Ελλάδας και των «μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν σημείο και του αμερικανογερμανικού ανταγωνισμού, με θέματα προώθησης των αμερικάνικων συμφερόντων στην Ελλάδα.
Σε μια περίοδο που σφαγιάζονται οι λαοί σε μια σειρά χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που οι Αμερικάνοι φονιάδες ηγούνται των επεμβάσεων, με το αίμα της πολύπαθης Συρίας να ρέει ακατάπαυστα και τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων να οδηγούνται στη μαζική προσφυγιά και μετανάστευση, η επίσκεψη γίνεται διπλά προκλητική.
Γιατί ταυτόχρονα στηρίζει την αντιμεταναστευτική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και εμμένει τόσο αυτοτελώς όσο και μέσω ΔΝΤ στην αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ στον κόσμο της δουλειάς.
Γνωρίζει ότι εδώ θα βρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον εκλιπαρεί για μια «στήριξη» απέναντι στην ασφυκτική πίεση που δέχεται από τη Γερμανία και είναι «πρόθυμη» να του προσφέρει υπηρεσίες για την προώθηση των αμερικάνικων σχεδίων στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή, μια κυβέρνηση που μπορεί να την αξιοποιήσει για τις επεκτατικές βλέψεις του.
Η επίσκεψη οφείλει να βρει τους εργαζόμενους και το λαό μας στους δρόμους που θα καταγγείλουν την επίσκεψη και θα βροντοφωνάξουν: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική που διαθέτει τη χώρα ως ορμητήριο των αμερικανονατοικών για τα μαζικά τους εγκλήματα και κινδυνεύει να μετατρέψει και το δικό μας λαό σε κρέας για τα κανόνια.

Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαζικοί φορείς και συνδικάτα την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 5:30 μμ στο Πολυτεχνείο. Συμμετέχουμε στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: