Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της ΑΠΕ ΜΟΔ για τη συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με τον πρόεδρο της ΜΟΔ, στο πλαίσιο των αποφάσεων του προηγούμενου τακτικού διοικητικού συμβούλιου, στις 23/5. Δυστυχώς λίγες ώρες πριν τη συνάντηση αυτή (έχει προγραμματιστεί για τις 15:00), ακόμη δεν έχει συζητηθεί εντός του ΔΣ το πλαίσιο υπομνήματος που θα επιδώσουμε, καθώς το προεδρείο του ΔΣ δεν έχει καταθέσει ως όφειλε, από την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικό σχέδιο.
Η θέση της ΑΠΕ ΜΟΔ είναι ότι σε αυτή την συνάντηση θα πρέπει να τεθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που  έχουν αποτυπωθεί στις αποφάσεις των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων.
Συγκεκριμένα σε αυτή την συνάντηση πρέπει:

1.       Να συζητηθεί και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο θέμα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου μαζί με τα θέματα «κοινωνικής ευθύνης» δηλ. κατασκηνώσεις παιδιών, βρεφονηπιακούς σταθμούς, στήριξη συναδέλφων με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες, κ.λ.π.
2.       Να μας ενημερώσει ο Πρόεδρος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την πορεία έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τις ΥΑ για την στελέχωση των υπηρεσιών και την επιλογή των προϊσταμένων, σε συνεννόηση με το εποπτεύον υπουργείο.
3.       Να γίνει ενημέρωση για την πολιτική της ΜΟΔ για θέματα αποσπάσεων (επιλογή υποψηφίων για θέσεις Εθνικού Εμπειρογνώμονα στην Ε.Ε., αντένες ΜΟΔ κλπ.) Να δοθούν αναλυτικά στοιχεία από τη ΜΟΔ σχετικά με τις αποσπάσεις και τις διαθέσεις στελεχών, χωρίς τα ονόματα.
4.       Να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα προς τον πρόεδρο του ΔΣ της ΜΟΔ για να σταματήσει κάθε διαδικασία στελέχωσης και διακοπής της λειτουργίας της επιτροπής αξιολόγησης (7.2α).
5.       Να γίνει ενημέρωση για τη μισθολογική εξίσωση των συναδέλφων ορισμένου χρόνου. Επισημαίνουμε, προς αποφυγή παρερμηνείας, ότι για το ζήτημα της άρσης των ανισοτήτων μεταξύ των συναδέλφων αορίστου χρόνου η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να τεθεί στα πλαίσια υπογραφής νέας ΣΣΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Πιστεύουμε ότι η σημερινή συνάντηση δεν πρέπει να είναι μια ακόμη εθιμοτυπική διαδικασία, όπου για μια ακόμη φορά θα καταγραφούν τα προβλήματα και θα παραπέμπεται η λύση τους στο απώτερο μέλλον.
Ζητούμε από τον πρόεδρο της ΜΟΔ, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αποφάσεις υλοποίησης τους, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα θέμα πλήρης αρμοδιότητας της ΜΟΔ.
Συγκεκριμένα ζητούμε:
ü  Να επιλυθεί άμεσα το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων, με εφαρμογή από το φετινό καλοκαίρι.
ü  Να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
ü  Να εφαρμοστεί πολιτική «κοινωνικής ευθύνης» της ΜΟΔ για βρεφονηπιακούς σταθμούς και στήριξη συναδέλφων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες.
ü  Να παύσουν οι διαδικασίες στελέχωσης των υπηρεσιών και επιλογής προϊσταμένων με τις μεταβατικές διατάξεις του Νόμου 4314/14, που παραπέμπουν στο Ν.3614/07.
ü  Να υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική αποσπάσεων της ΜΟΔ. Να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις αποσπάσεις και τις διαθέσεις στελεχών, σεβόμενοι πλήρως τα προσωπικά δεδομένα.
ü  Να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μισθολογική εξίσωση των συναδέλφων ορισμένου χρόνου.
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)
Blogger: //apemou.blogspot.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια: