Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΑΠΕ ΜΟΔ για το πολυνομοσχέδιο_κάλεσμα σε συλλαλητήριο



Κάτω το 3ο μνημόνιο
Να μην ψηφιστούν τα 48 προαπαιτούμενα
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή 16/10 στις 7:00 μμ
Η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στην πλήρη εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι και αποδέχθηκε να εφαρμόσει πλήρως ο Τσίπρας. Έτσι φέρνει για ψήφιση στην βουλή το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων, για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από το κουαρτέτο των επιτηρητών, που περιλαμβάνει έναν ορυμαγδό αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών και φοροληστρικών μέτρων.
Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την αντιδημοκρατική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατρέψει το κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή των υπαγορευμένων από την ΕΕ και το ΔΝΤ αντιλαϊκών νόμων.
Μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμευτεί να ψηφίσει ένα βουνό «προαπαιτουμένων» με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Κρατικοί προϋπολογισμοί ως το 2019 που βάζουν πιο βαθιά το μαχαίρι στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αμείλικτο φοροχαράτσωμα της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων, κυνήγι σε όσα λαϊκά νοικοκυριά χρωστούν στην εφορία ή έχουν «κόκκινα δάνεια», με πιο έντονη την απειλή της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας, ξανά «συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», «μεγάλες αλλαγές στην παιδεία», «νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό δίκαιο» των δημόσιων υπαλλήλων, παραπέρα «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και επαγγελμάτων» με εφαρμογή των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, προωθούνται για να γίνουν σε λίγο χρονικό διάστημα εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός που ήδη βιώνουν με την εξάπλωση της φτώχειας και την τεράστια ανεργία τις βαριές συνέπειες των δύο πρώτων μνημονίων, δεν πρέπει να τους αφήσει να τα περάσουν.
Μπροστά στο αντιδραστικό μπλοκ των κομμάτων που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο δεν χωρούν αυταπάτες για το ποιος πρέπει να είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαούς. Είναι ο δρόμος του πανεργατικού – παλλαϊκού αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση, διεκδίκηση και επανακατάστηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου) στο Σύνταγμα στις 7:00 μμ.
Ζητούμε από το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να πάρει απόφαση συμμετοχής του συλλόγου στο συλλαλητήριο και να καλέσει το ΕΚΑ και την ΓΣΕΕ να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, με κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις νέες αυταπάτες και την μοιρολατρία που καλλιεργεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Να σηκώσουν το κεφάλι και να βγουν μαζικά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(ΑΠΕ ΜΟΔ)
: //apemou.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: