Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΑΠΕ ΜΟΔ για το προσφυγικό και την δράση αλληλεγγύης του ΣΕΜΟΔ




Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,

Η προσφυγιά που βιώνουν άνθρωποι από τη φλεγόμενη Μέση Ανατολή, συνέπεια πολυετών ιμπεριαλιστικών πολέμων, δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι τοπικές κοινωνίες, οι συλλογικότητες, οι εθελοντές, απλοί άνθρωποι στήριξαν τσακισμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία, την καταστροφή και το θάνατο. Η αλληλεγγύη από μια κοινωνία που και η ίδια βρίσκεται επτά και πλέον χρόνια σε κρίση και βυθίζεται στην φτώχεια, είναι η αδιάψευστη απόδειξη ότι όσοι υποφέρουν νοιώθουν στο «πετσί» τους την ανάγκη του διπλανού.

 Η πλατιά αλληλεγγύη και συμπόνια προς τους πρόσφυγες/ μετανάστες δείχνει τα βαθιά διεθνιστικά αισθήματα  του ελληνικού λαού και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τους κήρυκες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
 Αυτή η γνήσια και άδολη αλληλεγγύη είναι σε πλήρη αντίθεση με τις κυβερνήσεις και τους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ξεσπιτωμένους, την ώρα που είναι συνυπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση, όταν από την μια μεριά βομβαρδίζουν τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και από την άλλη υψώνουν συρματοπλέγματα, βουλιάζουν τα καράβια των προσφύγων και δέχονται στις χώρες τους μόνο ένα μικρό τμήμα των μεταναστών/προσφύγων.
 Η πρωτοβουλία του σωματείου μας να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Συνάδελφοι στην Αθήνα και στην Περιφέρεια,

από σήμερα και για μια εβδομάδα ο καθένας και η καθεμιά ας συμβάλει με όποιο τρόπο / μέσο μπορεί σε αυτή την προσπάθεια.

Η ΑΠΕ ΜΟΔ θα συμβάλει σε αυτή την πρωτοβουλία  με τον τρόπο που τα μέλη της θεωρούν προσφορότερο και ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια του σωματείου μας θα έχει και συνέχεια .
 


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(ΑΠΕ ΜΟΔ)
: //apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: