Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ*
41 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το λοκ-άουτ μπορεί να μην πέρασε (ακόμη) για τις επιχειρήσεις, πέρασε όμως στα Πανεπιστήμια με την εντολή του -εκλεκτού της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου- Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη. Διμοιρίες ΜΑΤ απέκλεισαν σήμερα 13/11 τη Νομική Αθηνών και την ΑΣΟΕΕ εφαρμόζοντας  λοκ-άουτ, εμποδίζοντας την υλοποίηση αποφάσεων των ΓΣ των Φοιτητικών Συλλόγων για τις εκδηλώσεις εορτασμού των Πολυτεχνείου και τραυματίζοντας δύο φοιτητές.


Οι κινήσεις  αυτές  αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση  «παίζει τα ρέστα της» επενδύοντας στην καταστολή και στην τρομοκρατία, επαναφέροντας πρωτοφανή μέτρα που θυμίζουν εποχές Ιωαννίδη και τη χούντα της επταετίας. Μιας κυβέρνησης που έχει διαλύσει την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες καθιστώντας την άπιαστο όνειρο για τα φτωχά νοικοκυριά, που  απολύει διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, που  υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία περικόπτοντας σε έσχατο σημείο τα κονδύλια για την παιδεία, που αφήνει τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές και ζητάει εθελοντές για να καλύψει τα κενά. Που τα παιδιά δεν έχουν βιβλία και λιποθυμούν από την πείνα.

Ναι συνάδελφοι,  είναι μια κυβέρνηση που μας θέλει αμόρφωτους, αγράμματους πολίτες, φτηνούς εργάτες, φιμωμένους και καταναλωτές της πολιτικής σαβούρας που μας ταΐζει κάθε βράδυ στα δελτία των οχτώ.

Τα 41 χρόνια από τον αγώνα του Πολυτεχνείου είναι εδώ. Επίκαιρα και χτυπούν την πόρτα κάθε συνειδητοποιημένου ανθρώπου. Κάθε ανθρώπου που νοιώθει μέχρι τα νύχια του τη βία της ανεργίας ,της πείνας, της αμορφωσιάς, του αποκλεισμού.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου- συνθήματα στα χείλη όλων μας από τα παιδικά μας χρόνια-είναι ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ και ζητούν ΔΙΚΑΙΩΣΗ:
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να καταγγείλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και το ξυλοφόρτωμα των φοιτητών. Απαιτούμε να απομακρυνθούν  τώρα τα ΜΑΤ από τη Νομική και να ανοίξει τις πύλες της όπως και η ΑΣΟΕΕ ώστε να λάβουν χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις των φοιτητών για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Καλούμε το ΔΣ  να πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του ΣΕΜΟΔ  τις εορταστικές εκδηλώσεις με κατάθεση στεφάνου και συμμετοχή στην πορεία της Δευτέρας 17η Νοεμβρίου με πανώ του Συλλόγου κηρύσσοντας στάση εργασίας πανελλαδικά από την 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των συνάδελφων στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου σε όλες τις πόλεις της χώρας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

*Γ. Ρίτσος
 Στίχος από το ποίημα «αυτά τα δέντρα»

Η ΑΠΕ ΜΟΔ συμμετέχει και καλεί και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο σήμερα στις 17.00 στα Προπύλαια, ενάντια στην καταστολή και στον αυταρχισμό.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: