Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία της ΑΠΕ ΜΟΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τη σύλληψη του αγωνιστή Π. Αντωνόπουλου

9/1/2014
Μετά την χουντικής έμπνευσης απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των  συγκεντρώσεων, για την προστασία(άραγε από ποιους;) των δυναστών του ελληνικού λαού, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στην σύλληψη του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και προχώρησαν στην προσαγωγή του σε δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Μια ενδεχόμενη καταδίκη του μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχική δίωξη με την τοποθέτηση του σε αργία σύμφωνα με τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες για τους δημοσίους υπαλλήλους, που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικαστεί αυτή η στάση της κυβέρνησης από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Δεν χωράνε παλινωδίες που υποκρύπτουν την φιλοκυβερνητική στάση συνδικαλιστικών δυνάμεων, με χαρακτηριστική την στάση της παράταξης ΜΟΔ Συλλογικά που στάθηκε ενάντια, γι' άλλη μια φορά (σε αναλογία της άρνησης για ψήφισμα διαμαρτυρίας στην επίσκεψη Σόιμπλε τον Ιούλιο του 2013 http://apemou.blogspot.gr/2013/07/16-2013.html) όχι μόνο στην έκδοση ψηφίσματος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά ακόμη και στην συμφωνία του ΔΣ στο Δελτίο Τύπου - Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ούτε όμως και η πολιτική «Πόντιου Πιλάτου» της έτερης παράταξης της «ευθύνης» (Εναλλακτική Πρωτοβουλία) που θεώρησε ότι δεν υπάρχει η αναγκαιότητα να τοποθετηθεί ο ΣΕΜΟΔ με δικιά του ανακοίνωση και ότι το Δελτίο Τύπου  που εξέδωσε το ΕΚΑ μας κάλυπτε και μια απλή προώθηση του προς όλους τους συναδέλφους έφτανε.

Ως ΑΠΕ ΜΟΔ από χτες συμφωνήσαμε σε σχετική πρόταση της ΕΑΣ για έκδοση ψηφίσματος ως Σύλλογος Εργαζομένων στη ΜΟΔ και καταγγείλαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση και την διαδήλωση με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Καταγγέλλουμε την στάση των παρατάξεων του προεδρείου του ΣΕΜΟΔ γιατί θεωρούμε ότι η υπεράσπιση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πρώτα και κύρια ευθύνη των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος.


http://apemou.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html
(ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: