Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 9-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΜΟΔ

·         Παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΜΟΔ την Τετάρτη και Πέμπτη 9 και 10 Οκτωβρίου κατά διάρκεια των στάσεων εργασίας

·         Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα την Πέμπτη 10.10.2013 στις 1.00 μμ.

·         Συγκέντρωση στις 9.00 π.μ. στο κτίριο της οδού Ευελπίδων την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ημέρα της 24ωρης απεργίας, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Συνάδελφοι/ισσες, 
Σχεδόν 4 χρόνια ο λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν την μνημονιακή λαίλαπα και υφίστανται τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Οι κυβερνήσεις και οι τρόικα σαν τσουνάμι σαρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Οι ανεργία έχει εκτιναχθεί και η φτώχεια έχει εγκατασταθεί πάνω από την χώρα. 
4χρόνια οι εργαζόμενοι στην ΜΟΔ έχουμε δει τους μισθούς μας να εξαϋλώνονται με την «άτεγκτη» εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα να διαλύονται, την συλλογική μας σύμβαση να καταστρατηγείται από την διοίκηση, η οποία ανασύρει ή ερμηνεύει αποφάσεις που πάντα είναι σε βάρος των εργαζομένων.
Μετά από 5 συνεχείς περικοπές μισθών, η κυβέρνηση και η διοίκηση της εταιρείας, ενώ από την μία καταπατούν υπαρκτά ακόμη δικαιώματά μας και προβλέψεις της ΣΣΕ, από την άλλη μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις επέβαλαν αναδρομικές κρατήσεις μισθών τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσουν μάλιστα, μέχρι τέλος του χρόνου. Λες και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί γίνονται σε ετήσια βάση και πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο της τρόικα για να εγκριθούν και όχι από τον «έλεγχο» της ΔΕΗ, το Super Market, την εφορία, την τράπεζα για το δάνειο κλπ, παραγνωρίζοντας τις αυξημένες οικογενειακές ανάγκες (έναρξη της σχολικής χρονιάς, των αυξημένων δαπανών των νοικοκυριών για θέρμανση κλπ) αλλά και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε μετά από τις συνεχείς και υπερβάλλουσες μειώσεις μισθών που έχουμε υποστεί και τις οποίες ακόμη και οι ίδιοι (κυβέρνηση και διοίκηση) αναγνωρίζουν.


Την ίδια στιγμή από την κυβέρνηση δεν υπάρχει σαφή απάντηση για την θέση των εργαζομένων της ΜΟΔ στη νέα προγραμματική περίοδο και τα σενάρια που διαρρέουν οδηγούν σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών, που εξ αντικειμένου θα δημιουργήσουν πλεονάζον προσωπικό, σε «χαλαρές» δομές χωρίς οργανόγραμμα, ενώ παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς φορείς (εσωτερικού ή εξωτερικού). Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πριν από το λουκέτο στην ΕΡΤ, η ΜΟΔ «έπαιξε» πολύ σοβαρά για να περάσει από την Προκρούστια Κλίνη, σχεδιασμοί που μπορεί να επανέλθουν οποιαδήποτε στιγμή.

Συνάδελφοι/ισσες

Παρά τα τόσα «καλά λόγια», τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, τις επιστολές εκ Βρυξελών, τις «διαρροές» για εξαιρέσεις που όλο έρχονται και όλο χάνονται κάπου στους κυβερνητικούς διαδρόμους, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η διοίκηση της ΜΟΔ εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όλες τι μνημονικές προβλέψεις.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς περιμένοντας το μοιραίο να έρθει. Χρειάζεται συσπείρωση, αγωνιστικότητα και ενότητα. Αν οι πλειοψηφούσες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΣΕΜΟΔ θεωρούν ότι, κρατώντας μια ομπρέλα (επιστολή Hahn), δεν θα βραχούν από την καταιγίδα των μνημονίων είναι γελασμένες.
Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ – ΑΠΕ ΜΟΔ, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου 2013. Αν και κρατάμε «μικρό καλάθι» σε ότι αφορά τις δικαστικές διεκδικήσεις, όπως είναι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάζεται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, θεωρούμε ότι είναι μια μάχη που ο Σύλλογος πρέπει να την δώσει με μαζικούς αγωνιστικούς όρους και όχι με δικαστική διεκπεραιωτική  λογική. Παράλληλα η αγωνιστική και απεργιακή μας πίεση πρέπει να είναι συνεχείς και εξασκείται τόσο προς στην κυβέρνηση όσο και στην διοίκηση με τα ακόλουθα αιτήματα:
  • Να παρθούν πίσω οι αναδρομικές κρατήσεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς- Όχι στο φτωχολόγιο – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα – κινητικότητα.
  • Εδώ και τώρα δέσμευση ότι όσοι Μοδίτες εργάζονται στο ΕΣΠΑ θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, με τους ίδιους όρους στην νέα Προγραμματική Περίοδο.
  • Να λυθούν από την διοίκηση, προς όφελος των εργαζομένων, όλα τα εκκρεμή εργασιακά θέματα όπως διατυπώθηκαν στην επιστολή του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ, προς την διοίκηση της ΜΟΔ.
  • Να πάψει η διοίκηση της ΜΟΔ να παίζει από την μια το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και παράλληλα να εφαρμόζει με υπερβάλλοντα ζήλο όλες τις μνημονιακές επιταγές.

Όλοι στις κινητοποιήσεις

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: