Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αντιφασισμός στο εδώλιο


Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
(στο Α΄ Mονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κτίριο 9)
την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8.30 π.μ.

Μετά από μια τερατώδη μήνυση που κατέθεσαν χρυσαυγίτες της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα εις βάρος δεκάδων φορέων και κομμάτων (ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με αφορμή αντιφασιστική διαδήλωση τον Μάιο του 2009, η δικαστική προανάκριση κατέληξε στην δίωξη μόνο του Σ. Μιχαήλ (Γενικός Γραμματέας του ΕΕΚ) και του Κ. Μουτζούρη (πρώην πρύτανη ΕΜΠ) για συκοφαντική δυσφήμιση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Το "έγκλημά" του κατά το κατηγορητήριο, ήταν ότι το ΕΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση που καλούσε στην διαδήλωση με το σύνθημα "Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά". Η ανακοίνωση αυτή μάλιστα δημοσιεύτηκε και στο Ιndymedia ενώ ο πρύτανης, που στο παρελθόν κατηγορήθηκε ότι παρείχε τους server του Πολυτεχενείου για τη διαδικτυακή παρουσία του ιστότοπου έχει αθωωθεί δύο φορές.
Καταγγέλλουμε την απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού λόγου και δράσης. Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου και πολίτη και κυρίως των συνδικαλιστικών και πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων του εργατικού κινήματος. Στην περίπτωση της παραπομπής του Σάββα Mιχαήλ είναι έκδηλα τα ρατσιστικά, αντισημιτικά κίνητρα των ναζιστών και των διωκτικών αρχών.
Aπαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των κατηγορουμένων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: