Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΠΕ ΜΟΔ για την συνεδρίαση του τακτικού ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στις 10-09-2013



Ανακοίνωση ΑΠΕ ΜΟΔ για την συνεδρίαση του τακτικού ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στις 10-09-2013
Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ για προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 18/9, η οποία βρίσκεται σύμφωνα με την άποψή μας κάτω από τις απαιτήσεις της συγκυρίας, ως ΑΠΕ ΜΟΔ δηλώνουμε τα εξής:
Στο συγκεκριμένο ΔΣ καταθέσαμε πρόταση για την συμμετοχή του ΣΕΜΟΔ στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και οι άλλες ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου τομέα, με την προκήρυξη 48ωρης απεργίας 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα την πρόταση αυτή δεν την βλέπαμε σαν μια αποκομμένη απεργία, όπως τόσες άλλες που έχουν γίνει στα 3 μαύρα χρόνια της μνημονιακής κόλασης, αλλά σαν μια αρχή που θα αποτελέσει τον κρίκο για να συνδεθούν οι αγώνες μας με το ευρύτερο απεργιακό αγωνιστικό μέτωπο που διαμορφώνεται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Γι' αυτό καταθέσαμε και πρόταση για την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση του αγώνα και παράλληλα ζητήσαμε να αποσταλεί η απόφαση του ΔΣ στην ΓΣΕΕ όπου την καλούμε να συμπορευτεί με την ΑΔΕΔΥ και να προκηρύξει 48ωρη γενική απεργία της ίδιες μέρες. Χωρίς να έχουμε βέβαια αυταπάτες για το ρόλο της ΓΣΕΕ, η οποία αν ήθελε να ενώσει τους αγώνες των εργαζομένων θα είχε ήδη προκηρύξει απεργία.

Δυστυχώς η πρόταση μας (για την συμμετοχή στην 48ωρη απεργία) μειοψήφησε και στηρίχτηκε μόνο από τον εκπρόσωπο της  ΑΠΕ ΜΟΔ.

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την μη συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο στις 18 Σεπτεμβρίου. Να μην αποτελέσουν τα ποσοστά της απεργίας προπαγανδιστικό άλλοθι για τις δυνάμεις της αδράνειας και της μοιρολατρίας στο σύλλογο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στην ΜΟΔ δεν είναι αποκομμένα, άλλα είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης και της τρόικα και μόνο με την συνολική αντίσταση και τον αγώνα των εργαζομένων μπορούν να απαντηθούν.
Γι' αυτό και δεν θεωρούμε ότι αν κόβουμε χιλιόμετρα στα υπουργικά γραφεία,   θα εξαιρεθούμε από τα μέτρα των αρμοστών του ΔΝΤ και της ΕΕ.  Μετά από τόσους μήνες το θεωρούμε εμπαιγμό του Συλλόγου και το μόνο που προσφέρει είναι αυταπάτες, αναμονές και καθυστερήσεις στις αποφάσεις του Συλλόγου και αυτοί που κερδίζουν χρόνο είναι η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουμε και την προσεχή συνάντηση με το Γ.Γ. ΕΣΠΑ  κ. Γιαννούση, από την οποία δεν προσδοκούμε τίποτα συνταρακτικό σχετικά με τις θέσεις εργασίας μας και το μισθολογικό, τα κύρια θέματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Σεπτεμβρίου και στην Γενική Συνέλευση στις 23 Σεπτεμβρίου που πρέπει να προσανατολιστεί σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: