Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αποκάλυψη Τώρα vol 4

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης:
"Ας ταχτοποιήσουμε τις σκέψεις μας, ας ρυθμίσουμε την αγανάχτησή μας, ας οργανώσουμε τις επιθυμίες  μας. Ας επιστρατευτούμε όσοι πιστοί! Ποιοι θα νικήσουν ; Οι πιο σοφοί; Oι πιο πολλοί; Οι πιο ξύπνιοι; Οι πιο σήμερα δυνατοί;
Θα νικήσουν όσοι πιστεύουν!
      ·        «Πήγε στην Κίνα να φέρει επενδύσεις και στην Ελλάδα φτώχεια  και απολύσεις», ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία των Μοδιτών προς το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 17.5.2013.
·        Γενικές Συνελεύσεις 273 και 305 Μοδιτών μέσα στην ίδια εβδομάδα. Συμμετοχές στην απεργία που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η μηχανή πήρε μπρος και δε σταματάει εύκολα και προσχηματικά.
·        «Δε μιλάω με καταληψίες», «οι καταληψίες απολύονται». Δηλώσεις που αποδίδονται σε κεντρικό κυβερνητικό παράγοντα για την περιφρούρηση της στάσης εργασίας στην ΚΥ της ΜΟΔ την Πέμπτη 16.5.2013. Σωστά!  Στις αρχές έστελναν ΜΑΤ και Εισαγγελείς για να σπάσουν τις κινητοποιήσεις. Τώρα είναι πιο βολικό να επιστρατεύουν- και προληπτικά μάλιστα-  αλλά αφού τους «λείπουν» κάτι αριθμοί στη λίστα των απολύσεων τους, είπαν να παίξουν κι αυτό το χαρτί…
·        Παρά τις απειλές και την πίεση προς συναδέλφους να «σπάσουν» τις κινητοποιήσεις και να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση των επενδυτών, δεν λύγισε και δεν υπέκυψε κανείς στους εκβιασμούς. Παράδειγμα προς μίμηση και εμπειρία που κράτησε τη μαζική και αγωνιστική προσπάθεια που γίνεται από όλους.
·        Πρωτοφανής πορεία διαμαρτυρίας 250+ ατόμων αποκλειστικά Μοδιτών από το Υπ. Εργασίας προς το Υπ. Οικονομικών.
·        Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων, έδειξε ότι πραγματικά μπορεί να συνομιλήσει, να συνεργαστεί και να λειτουργήσει εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων.
·        Η ενότητα του ΣΕΜΟΔ έδειξε τελικά ότι οι δήθεν διαφορές βορά – νότου και περιφέρειας – κέντρου που καλλιεργήθηκαν τεχνηέντως καταρρίπτονται ως ανύπαρκτες παρά τα περί του αντιθέτου ισχυριζόμενα…
·        Το πολιτικό «μασάζ» του γνωστού κ. Γιαννούση (Γ.Γ. ΥΠΑΝΥΠ) προς τους εκπροσώπους των παρατάξεων με τους οποίους συναντήθηκε δεν απέδωσε. Είναι σαν το μύθο με τον τσομπάνο και το λύκο. Πες – πες ψέματα, κανείς δε σε λαμβάνει υπόψη…
·        Η Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας κα. Στρατινάκη το είπε ξεκάθαρα, θα υπάρξουν απολύσεις στο δικό της Υπουργείο διότι δεν βγαίνουν τα νούμερα! Και βέβαια «δεν θα είναι οι δικοί μου» (σ.σ. εννοεί τους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου της). Επειδή δεν θέλουμε καμιά απόλυση ούτε να καταφύγουμε σε ανθρωποφαγικές λογικές του τύπου ο θάνατος σου – η ζωή μου, μέτωπο και αγώνας θα είναι η απάντηση. Καμία απόλυση δεν πρέπει να γίνει! Διότι όταν ξεκινάει το ξήλωμα, δεν μπαλώνεται με τίποτα.
·        Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλη την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Με σημαντικότατη συμμετοχή των συναδέλφων από την Περιφέρεια που δείχνουν να συμμετέχουν μαζικά και να παίρνουν πρωτοβουλίες. Έτσι συνεχίζουμε.
·        Η εβδομάδα που έρχεται θα κρίνει πολλά για το μέλλον μας. Και επειδή η επιτυχία είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων είναι απαραίτητα τα εξής στοιχεία: Καθαρή στόχευση αιτημάτων (το έχουμε), ενότητα στον αγώνα (το ζυμώνουμε όλοι μαζί!), οργάνωση (πρέπει να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Γ.Σ.), μαζικότητα (πρέπει στην απεργία της Τετάρτης να μην δουλέψει κανένας Μοδίτης – πουθενά) και….ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ! Γιατί συνάδελφοι όταν δίνεις μια μάχη πρέπει και να την πιστεύεις. Η ΑΠΕ ΜΟΔ πιστεύει ότι οι δίκαιοι, οργανωμένοι και μαζικοί αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Άλλωστε δεν υπάρχει μέχρι σήμερα άλλος δρόμος εκτός από τις απεργίες, καταλήψεις και πορείες διαμαρτυρίας. Όλοι όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα έψαχναν τον άλλο εναλλακτικό δρόμο πάλης, σήμερα συνειδητοποιούν την μοναδικότητα της επιλογής του αγώνα.
·         Συνάδελφοι της Αθήνας και της Περιφέρειας ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 22/5/2013 και στην πορεία προς το το Υπ. Οικονομικών διότι ΧΩΡΙΣ ΜΟΔΙΤΗ ΤΟ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: