Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρόταση ΑΠΕ ΜΟΔ στο ΔΣ 13-5-2013



A. Θεωρούμε ότι η πρόταση για κυλιόμενες στάσεις εργασίας και κατάληψη της ΜΟΔ πρέπει να περιλαμβάνει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων. Επομένως μια ενδεχόμενη πρόταση πρέπει να περάσει μέσα από τις Τοπικές Συνελεύσεις των υπηρεσιών και της Κεντρικής υπηρεσίας που θα γίνουν μετά από την απόφαση του ΔΣ που θα γίνει τη Δευτέρα 13/5.
 Β. Η πρόταση για οποιαδήποτε κινητοποίηση πρέπει να περιλαμβάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας - διαδήλωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών για την μη εφαρμογή νέων μισθολογικών περικοπών,  ενάντια στις απολύσεις και στα σχέδια για κατάργηση ή ιδιωτικοποίηση της ΜΟΔ. Παράλληλα την ημέρα αυτή  να γίνουν κινητοποιήσεις (π.χ παραστάσεις διαμαρτυρίας) σε όλη την Ελλάδα στις έδρες των Περιφερειών.

Γ. Η κινητοποίηση στο Οικονομικών να γίνει την Πέμπτη 16/5 και να έχει προηγηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15/5 στην ΚΥ που θα βρίσκεται υπό κατάληψη, μετά το προγραμματισμένο Τακτικό ΔΣ το οποίο να συνεδριάσει νωρίτερα την ίδια ημέρα
Δ. Το θέμα της έκτακτης ΓΣ να είναι οι μισθολογικές περικοπές και οι απολύσεις – κατάργηση ή ιδιωτικοποίηση ΜΟΔ, ερωτηματολόγια Μανιτάκη και η αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς που βιώνουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό.
Ε. Για τα ερωτηματολόγια η πρόταση μας είναι να μην συμπληρωθούν από κανένα συνάδελφο, διότι αποτελούν προάγγελο των απολύσεων μέσω της περίφημης «αυτό-αξιολόγησης». Να υπάρξει συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ ώστε να υπάρξει μια κοινή θέση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα στην κατεύθυνση να μην υπογραφούν. Να διερευνήσουμε αν αφορά και άλλα ΝΠΙΔ ή πρώην ΔΕΚΟ, οπότε πρέπει να υπάρξει συντονισμός και με αυτούς τους συλλόγους  ή ακόμη και σε επίπεδο ΕΚΑ ή ΓΣΕΕ.
  ΣΤ. Να υπάρξει ανακοίνωση -  καταγγελία του κυβερνητικού αυταρχισμού, με την για πρώτη φορά «προληπτική» πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, συμμετοχή του ΣΕΜΟΔ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. κάτω από τα γραφεία της. Να καλέσει ο ΣΕΜΟΔ την ΓΣΕΕ (με ανακοίνωση και επιστολή) να προκηρύξει, μαζί με την ΑΔΕΔΥ Γενική Απεργία την Παρασκευή 17/5 (όπως καλεί η ΟΛΜΕ), ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ενάντια στις απολύσεις και για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων (στο βαθμό που και η ΓΣΕΕ είναι σε διαπραγματεύσεις) για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ.



Σχέδιο Ανακοίνωσης – Καταγγελίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ (ΣΕΜΟΔ) καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά, η τρίτη μέσα σε ένα εξάμηνο, επιστρατεύει απεργούς. Τούτη την φορά είναι οι 85.000 εκπαιδευτικοί που μπαίνουν στο «χακί» και μάλιστα προληπτικά. Χωρίς καν να απεργήσουν, απλά και μόνο με την πρόθεση της απεργίας.
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Κουρελιάζοντας το Σύνταγμα, επιδιώκει το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και την ποινικοποίηση των αγώνων για να εφαρμόσει απαρέγκλιτα όλες τις επιταγές της Τρόικας και των Μνημονίων, με τις απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις καταργήσεις οργανισμών, τις αθρόες ιδιωτικοποίησες, τις  μειώσεις μισθών και τις καταργήσεις των Συλλογικών Συμβάσεων.
Ο ΣΕΜΟΔ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την Δευτέρα 13/5 στις 7 μμ κάτω από γραφεία της και καλεί την ΓΣΕΕ να συμπορευτεί με την ΑΔΕΔΥ για την προκηρύξει Γενική Απεργία την Παρασκευή 17/5  ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ενάντια στις απολύσεις και για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: