Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για την αντεργατική στάση της παράταξης ΜΟΔ Συλλογικά

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της ΑΠΕ ΜΟΔ για την απεργία, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλεται η φιλοεργοδοτική και μνημονιόδουλη στάση της παράταξης ΜΟΔ Συλλογικά, ήρθε η ταμίας του Συλλόγου προφανώς εκπροσωπώντας την, να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτές τις καταγγελίες, με τοποθέτησή της στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών του ΔΣ.
Συγκεκριμένα, σε διάλογο πάνω σε σχέδιο ανακοίνωσης του ΣΕΜΟΔ για την απεργία που πρότεινε η γραμματέας του ΔΣ, η ταμίας ούτε λίγο ούτε πολύ υπερθεμάτισε υπέρ όλου του αντεργατικού πλαισίου που θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, κάτω από τις επιταγές των δανειστών, ξεδιπλώνοντας όλο το πλαίσιο του συμβιβασμού,
της υποταγής και της υπονόμευσης που τους διακρίνει, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής, όταν οι πάντες γνωρίζουν ποιοι είναι οι αυτοί οι αντεργατικοί σχεδιασμοί.
Στην προσπάθειά της να «τορπιλίσει» την ανακοίνωση, μιας και διαμορφωνόταν πλειοψηφία από τις παρατάξεις ΑΠΕ, ΕΑΣ και Εναλ. Πρωτοβουλία, ξεδίπλωσε τις πραγματικές της απόψεις, που τόσο επιμελώς θέλει να καλύψει, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων (στο παρελθόν υπερθεμάτιζε για τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και στην ΜΟΔ). Συγκεκριμένα  αυτή τη φορά η ταμίας δήλωσε:
«…οι ομαδικές απολύσεις όλοι ξέρουν ότι θα εναρμονιστούν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι 10% μετά από συγκεκριμένη διαδικασία, το δικαίωμα στην απεργία δεν ξέρουμε ακόμα αν θα περιοριστεί με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, από τον οποίο δεν έχουμε δει ούτε ένα draft. Άρα κάποιοι φωνάζουν, μόνο με βάση πληροφορίες που διαρρέονται. Άσε που τουλάχιστον σε μας έχει αποδειχτεί ότι πραγματικά συμμετοχή έχουν μόνο οι απεργίες που στηρίζονται από την πλειοψηφία των συναδέλφων. Αυτό για να έχουμε και μια αίσθηση του τι συμβαίνει…».
«….επίσης οι ελαστικές μορφές εργασίας δεν είναι πάντα κακές αλλά όταν επιβάλλονται μονομερώς και δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία.»
Το αντεργατικό κρεσέντο υπερθεμάτισε η ΜΟΔ Συλλογικά, με την Πρόεδρο να προσπαθεί, με τις γνωστές παλινωδίες, να θολώσει τα νερά προκειμένου να μπλοκάρει το σχέδιο ανακοίνωσης, που είχε διαμορφωθεί.
Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιοι είναι οι «φίλοι» των εργαζομένων που αντί να αντιστέκονται στα αντεργατικά μέτρα, τα στηρίζουν και κάνουν ότι μπορούν ώστε να υπονομευτεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων.
Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, μία πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων στη ΜΟΔ:
Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: