Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr
12.11.2015
 Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Έξι χρόνια τώρα νιώθουμε  στο πετσί μας τη χειρότερη μορφή λιτότητας και κλοπής δημόσιου πλούτου  που γνώρισε ποτέ λαός .Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν  επάνω μας από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν αλλά και την παρούσα «αριστερή» κυβέρνηση μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά που πέρασαν οι χούντες της λατινικής Αμερικής  στους λαούς τους, προς μεγάλη χαρά και υπό την επιδοκιμασία ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τα ντόπια συνεταιράκια τους καμώνονται ότι προσπαθούν να κάνουν τα μνημόνια «ανθρώπινα» και να αμβλύνουν τις επιπτώσεις. Δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει και πάλι να μοιράσουμε τη φτώχεια μας.
Καμία ολιγωρία δε χωράει πια από τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους.. Τέλειωσαν τα ψέματα. Έξι χρόνια πληρώσαμε και θα πληρώνουμε- αν δεν τους σταματήσουμε-  τα σχέδια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, των ολιγαρχών , των τραπεζιτών που έχει ανοίξει η όρεξη τους και θέλουν κι άλλο αίμα.
Αίμα που στάζει όλη η κοινωνία με ανεργία δυσθεώρητη πια, φοροαφαίμαξη, ξεπούλημα όλων των προσοδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών που μας ανήκουν, πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού, μισθούς και συντάξεις πείνας, παιδεία για τους λίγους και διάλυση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Φτάνει !  Μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά και με πείσμα σηκώνουμε το ανάστημα και διεκδικούμε.
Τη σημαία δεν την υποστείλαμε κι ας αρέσκονται να πιστεύουν ότι έπεισαν το λαό ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» παρά φτώχεια, ανεργία, μνημόνια.
Υπάρχει λύση και τη  διεκδικούμε ακούραστα στους δρόμους όπως κάναμε και πριν
·        Συλλογικές συμβάσεις με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μα
·        Δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους με πραγματικές συντάξεις και όχι φιλοδωρήματα
·        Κανένα σπίτι στους τραπεζίτες. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα πλειστηριασμό, καμία οικογένεια στο δρόμο
·        Δημόσια υγεία και παιδεία για το λαό
·        Η δημόσια περιουσία ανήκει  στο λαό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του
·        Φτάνει πια με τα χαράτσια και τη φορολεηλασία στο λαό και την προκλητική ασυλία του κεφαλαίου. Να πληρώσουν οι πλούσιοι

Οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ έχουμε έχοντας επίσης χορτάσει από τα ψέματα και τις υποσχέσεις των πρώην και των νυν υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών που από τη μία μας «χαϊδεύουν» γιατί μας έχουν ανάγκη και από την άλλη σχεδιάζουν το μέλλον μας πίσω από κλειστές πόρτες για εμάς χωρίς εμάς λέμε ότι διεκδικούμε μέχρι τέλους:

·        Συλλογική σύμβαση και επαναφορά των μισθών μας στα προμνημονιακά επίπεδα με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
·        Ασφαλιστήριο συμβόλαιο που παρανόμως με μια απόφαση της εταιρείας εν μια νυκτί κόπηκε παραβιάζοντας ρητά τη ΣΣΕ
·        Αποζημιώσεις μετακινήσεων που να καλύπτουν τα έξοδα με πλήρη κάλυψη και ασφάλιση
·        Μετατροπή των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου  σε Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου τώρα και όχι μισόλογα και παραπομπή στις καλένδες
·        Τίμιο και καθαρό τρόπο αποσπάσεων των εργαζομένων στη ΜΟΔ και όχι εφαρμογή του γκρίζου και θολού τοπίου του Ν. 3614.
·        Προσλήψεις στη ΜΟΔ για την αναγκαία στελέχωση των υπηρεσιών που ρημάζουν και αδυνατούν  να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας που κόπτεται για νούμερα και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους

Συνάδελφοι αρκετά. Σηκώνουμε κεφάλι και διεκδικούμε. Απεργία! γιατί χωρίς εμάς τα «νούμερα» του ΕΣΠΑ δεν «βγαίνουν» κι ας το καταλάβουν καλά. Αυτή είναι η δύναμη μας και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε


                                                                       
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο – δεν έχουμε άλλη επιλογήΠρέπει να αντισταθούμε με όπλο  τον οργανωμένο συνδικαλιστικό αγώνα, την συσπείρωση στο σωματείο και την απεργία. Η επιτυχία της απεργίας  πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και να φύγει από τα χέρια των συνδικαλιστικών γραφειοκρατικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που την εξήγγειλαν ως μια εθιμοτυπική υποχρέωση που έπρεπε να βγάλουν από πάνω τους.
Η ΑΠΕ ΜΟΔ καλεί όλους τους συναδέλφους για να δώσουμε τη μάχη μαζί. Μαζί με το λαό,  μαζί με όλους τους  εργαζόμενους,  μαζί με την κοινωνία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη Γενική Απεργία στις 12 του Νοέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ

ΜΑΖΙΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11/2014



 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(ΑΠΕ ΜΟΔ)
: //apemou.blogspot.gr

*: www.facebook.com/groups/804710252954971/

Δεν υπάρχουν σχόλια: