Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗ ΜΙΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr
4.6.2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗ ΜΙΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμικούς» τοκογλύφους, ανασύρει μέσα από το mail Χαρδούβελη το προαπαιτούμενο της περικοπής των «μη μισθολογικών παροχών», ως δείγμα καλής θέλησης και υποταγής στα κελεύσματα τους. Και έπεται και συνέχεια…ο νοών νοείτω.


Μέσα στο τριήμερο της αργίας του Αγ. Πνεύματος η κυβέρνηση έβγαλε για δήθεν διαβούλευση το πρώτο προαπαιτούμενο ισοδύναμο, με το πετσόκομμα των εκτός έδρας αποζημιώσεων και την κατάργηση σειράς κοινωνικών παροχών που προβλέπονται σε Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Την ώρα που καμώνεται ότι παλεύει για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, απλά ανασύρει ένα έτοιμο νομοσχέδιο που της άφησε παρακαταθήκη η απελθούσα λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Συνάδελφοι!

Η επικείμενη «έντιμη» συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι άλλη μια αντιλαϊκή – αντεργατική συμφωνία, που θα επιτίθεται για πολλοστή φορά στο εισόδημα των εργαζομένων και του λαού, στα συνήθη υποζύγια.

Σας καλούμε όλους σε επιφυλακή για την αγωνιστική απόκρουση των νέων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζονται. Για την επαναδιεκδίκηση και την επανάκτηση των δικαιωμάτων που χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας.


Καμία αναμονή - καμία ανακωχή

Να ανακληθεί  το κατάπτυστο νομοσχέδιο που περικόπτει τις «μη μισθολογικές παροχές».
Απέχουμε από κάθε μετακίνηση εκτός έδρας και συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους στις περιφερειακές υπηρεσίες για κινηματικές δράσεις που θα αποκρούσουν τα σχέδια υποβάθμισης της δουλειάς μας.

Διεκδικούμε ανυποχώρητα:
·        Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κόντρα στους μνημονιακούς νόμους.
·         
·        Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

·        Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αύξηση συντάξεων – μείωση χρόνου συνταξιοδότησης.

·        Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

·        Αυξήσεις δαπανών σε υγεία, παιδεία, πρόνοια.

Ο ΣΕΜΟΔ, χωρίς αναμονές και μισόλογα, πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε τροχιά εγρήγορσης για την κινηματική και αποτελεσματική απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(ΑΠΕ ΜΟΔ)
: //apemou.blogspot.gr
: www.facebook.com/groups/804710252954971/

Δεν υπάρχουν σχόλια: