Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»



                                                                                16/6/2017
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Μετά από κυοφόρηση αρκετών μηνών, το υπουργείο, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Συλλόγου, προτείνει σχέδιο ΚΥΑ για την «αξιολόγηση» όλου του προσωπικού των ΕΥ του Ν. 4314/14 και της ΚΥ της ΜΟΔ. Το σχέδιο ΚΥΑ κινείται στην ίδια κατεύθυνση της εγκυκλίου της Ο. Γεροβασίλη για την «αξιολόγηση» στο δημόσιο τομέα, απέναντι στην οποία η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει απεργία-αποχή, από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα, που καλύπτει τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους στις ΕΥ και την ΚΥ της ΜΟΔ.
Η προτεινόμενη ΚΥΑ διαπνέεται από το πνεύμα της μετάθεσης των ευθυνών για τη μη επίτευξη της ατομικής και ομαδικής στοχοθεσίας, που θα τεθούν σε μια επόμενη φάση (άραγε μια πoια κριτήρια και διαδικασίες;) στις πλάτες των εργαζομένων, παραγνωρίζοντας την υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και των δικαιούχων (ως αποτέλεσμα των μνημονιακών απαγορεύσεων των προσλήψεων), σε ένα περιβάλλον αβάσταχτης  πλέον «ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας» του συστήματος .
Η «αξιολόγηση» σε όλο το δημόσιο τομέα (δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω το ΕΣΠΑ) είναι διαχρονική μνημονιακή επιταγή και στόχος της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ με σκοπό την εργασιακή εντατικοποίηση, τον πειθαρχικό εξαναγκασμό των εργαζομένων, την περιστολή – ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων  του δημοσίου τομέα,  τη  μετάθεση των ευθυνών στους εργαζόμενους για τη μη επίτευξη των ατομικών και ομαδικών στόχων, την καλλιέργεια κλίματος αυθαιρεσίας, «ρουφιανιάς» και συνδιαλλαγής στις υπηρεσίες.

Η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, όπως προβλέπεται στο Ν.4354/45 (ενιαίο μισθολόγιο) αλλά και όπως προτείνεται στο σχέδιο μελέτης για την αναδιάρθρωση της ΚΥ της ΜΟΔ,  στόχο έχει το κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, τη σύνδεση του μισθού με την «παραγωγικότητα», με τελικό αποτέλεσμα το χτύπημα του δικαιώματος για υπογραφή ΣΣΕ.
Παράλληλα με την κατηγοριοποίηση, με βάση  τα εντελώς αόριστα κριτήρια  που προτείνονται, δημιουργείται η ομάδα των «ακατάλληλων» ή «απροσάρμοστων» υπαλλήλων που μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον, τη δεξαμενή για μελλοντικές απολύσεις στο δημόσιο, όπως προέβλεπε στο πρόσφατο παρελθόν το σχέδιο Μητσοτάκη.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Μην νομιμοποιήσετε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου συμμετέχοντας στην «διαβούλευση», θεωρώντας τη μια «αθώα» τεχνοκρατική διαδικασία.  Μην δώσετε περίβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης στο σχέδιο ΚΥΑ.
Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να καταγγείλει τα σχέδια της κυβέρνησης και να μην αποτελέσει το όχημα για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη διαβούλευση, νομιμοποιώντας τους σχεδιασμούς του υπουργείου, κηρύσσοντας αποχή από αυτή τη διαδικασία.  Να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για να δώσουν μαζικά την μάχη απέναντι σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια, με την προκήρυξη άμεσα Γενικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: