Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠ. ΣΣΕ ΣΤΗ ΜΟΔ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr
07/11/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠ. ΣΣΕ ΣΤΗ ΜΟΔ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση της διεκδίκησης για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Παρά την προηγούμενη δέσμευση του υφυπουργού κ. Γιαννακίδη, για επίλυση μέρους των μισθολογικών διεκδικήσεών μας (εξομάλυνση προσωπικών διαφορών) παρατηρείται, για άλλη μια φορά κωλυσιεργία από την μεριά του υπουργείου Ανάπτυξης στο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί στασιμότητα και στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την διοίκηση της ΜΟΔ για τις μη μισθολογικές και θεσμικές διεκδικήσεις μας. Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση,  υπολείπονται ακόμη αρκετά για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η διαδικασία.
Η μέχρι τώρα στάση της πολιτικής ηγεσίας αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για Επ. ΣΣΕ στη ΜΟΔ. Το ΥΠΟΙΑΝ με τη τακτική του δείχνει ότι θέλει να σπρώξει τη διαπραγμάτευση  προς το τέλος της χρονιάς, ώστε να χρεωθεί ο ΣΕΜΟΔ ένα «βάλτωμα» της διαδικασίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα για το «τέλος των Μνημονίων» παραμένει πιστή στην τήρηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών «δεσμεύσεών» της προς τους δανειστές της.
Η διεκδίκηση και επανάκτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν μπορεί να επαφίεται στην καλή «θέλησή» της, στα πλαίσια που επιτρέπει ο «δημοσιονομικός χώρος» των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, αλλά στην αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων βάσει των αναγκών τους.
Αντίστοιχα η προσφυγή σε νομικές ενέργειες για πάγιες διεκδικήσεις του ΣΕΜΟΔ και συνολικά του εργατικού κινήματος, όπως η  επαναφορά 13ου & 14ου μισθού, δεν πρέπει να λειτουργεί αποπροσανατολιστικά σε αυτό που είναι το πρωτεύον.
Δηλαδή την ανάγκη οικοδόμησης αγωνιστικού μετώπου για  διεκδικήσεις  που αφορούν μεταξύ άλλων την αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την πλήρη επαναφορά των ΣΣΕ, κόντρα στο «ενιαίο μισθολόγιο», με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, τη δημιουργία μισθολογικών κλιμακίων στη βάση της ΣΣΕ του 2009, ωριμάνσεις και αυξήσεις μισθών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η προηγούμενη 24ωρη απεργία του ΣΕΜΟΔ στις 9/10/2018 λειτούργησε προωθητικά στις διεκδικήσεις μας, αφού υποχρέωσε την ηγεσία του ΥΠΟΙΑΝ να αποδεχθεί ότι συζητάει το μισθολογικό στη ΜΟΔ, παρά την αρχικά ρητή άρνηση του καλοκαιριού. Εντούτοις  μέχρι σήμερα αυτή η συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας η οποία δεν μας έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της επί των μισθολογικών αιτημάτων μας.
 Στη φάση που τώρα βρισκόμαστε είναι αναγκαίο να  υλοποιηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα του σωματείου σύμφωνα με την από 27/9 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΣΕΜΟΔ, με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των συναδέλφων, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας, με στόχο  την υπογραφή ικανοποιητικής Επ. ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στη ΜΟΔ .

facebook_btsntsΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
Bloggerapemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: