Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Με τη «συμφωνία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις απαιτήσεις των «θεσμών», ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση, που σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Μια συμφωνία που αποτελεί το «επικαιροποιημένο» 4ο μνημόνιο κυβέρνησης – κουαρτέτου, για το διάστημα μετά το 2018.
Στον κατάλογο των 140 προαπαιτούμενων μέτρων του νέου 4ου μνημονίου περιλαμβάνεται:
ü  Το νέο πετσόκομμα των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου για εισοδήματα ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχειας, συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ).

ü  Η παγίωση και επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα (με την αναστολή επαναφοράς των ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων με την κατάργηση του υπουργικού βέτο, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης κλπ).
ü  Το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την ποινικοποίηση των απεργιών.
ü  Το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας και των βασικών υποδομών της χώρας.
ü  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας και η άρση των περιορισμών για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
ü  Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων
ü  Η αξιολόγηση-κινητικότητα στο δημόσιο, η μείωση της μισθολογικής δαπάνης.
Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που μιλά για μέτρα από το 2019 και μετά και τα οποία θα εφαρμοστούν (!) μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος, στη συμφωνία υπάρχουν επιπλέον μέτρα για το 2018 ύψους 0,3% του ΑΕΠ, τα οποία αφορούν σε νέες περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
Η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα αποπροσανατολισμού για το δημοσιονομικά «ουδέτερο» αποτέλεσμα της συμφωνίας, την έξοδο από την «επιτροπεία και τα μνημόνια», τα «αντίμετρα», τη «λύση» του χρέους, την «έξοδο» στις αγορές, με στόχο τον εγκλωβισμό των εργαζομένων σε νέες αυταπάτες και το κατευνασμό των  λαϊκών – εργατικών αντιστάσεων.
Την ίδια στιγμή οι «θεσμοί» παραπέμπουν στις «καλένδες» τη συζήτηση για το χρέος, τοποθετώντας την, «εάν και εφόσον απαιτηθεί», για μετά το 2018, με την προϋπόθεση «την πλήρη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», και απαιτούν δυσθεώρητα δημοσιονομικά πλεονάσματα 3,5% για τουλάχιστον μια 5ετία από την λήξη του 3ου μνημονίου.
Επομένως μόνο κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «Στόχος μας να βγει οριστικά η χώρα από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018».
Να αντισταθούμε στα σχέδια Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ
Μπροστά στη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας υπάρχει μόνο μια απάντηση: Ο πανεργατικός απεργιακός αγώνας.. Δυστυχώς η κυριαρχία των συμβιβασμένων ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) στα συνδικάτα αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη των εργατικών αντιστάσεων και έχει οδηγήσει σε παρατεταμένη αγωνιστική απραξία των συνδικάτων, και στην καλλιέργεια κλίματος μοιρολατρίας ανάμεσα στους εργαζόμενους.  Την κατάσταση αυτή επιτείνει η απομονωτική στάση του ΠΑΜΕ, που διασπά τους αγώνες των εργαζομένων και περιορίζει τη δράση του σε παραταξιακού χαρακτήρα κινητοποιήσεις..
Οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κήρυξαν παύση αγώνων, διευκολύνοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, προκηρύσσουν μονό μια 24ωρη γενική απεργία την παραμονή της ψήφισης των νέων μέτρων, υπονομεύοντας έτσι την προοπτική επιτυχίας της.
Στις 17 Μάη απεργούμε!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε κόντρα σε αυτές τις δυνάμεις και να κάνουν δική τους υπόθεση της επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη.
Την απεργία αυτή δεν πρέπει να την δούμε μόνο σαν ένα μεμονωμένο γεγονός (μια απεργιακή «τουφεκιά»), αλλά να αποτελέσει ένα πρώτο σταθμό για την απόκρουση των νέων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση σε μια πορεία κλιμάκωσης των αγώνων, για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων που πέρασαν και τη διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατολαϊκών δικαιωμάτων  που καταργήθηκαν.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αποκτήσουν προοπτική οι αγώνες και να εμπνεύσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού.

Στις 17 Μάη συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να αποτρέψουμε τη ψήφιση του νέου μνημονίου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: