Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ



ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ ΣΤΙΣ  28/3/2017

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ – ΤΙ ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ θα κληθούμε να παλέψουμε στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των πάγιων αιτημάτων μας όπως πολλάκις αποτυπωθήκαν στις αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων αλλά και να αντισταθούμε σε πιθανά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που  θα φέρει η κυβέρνηση για να κατευνάσει τους δανειστές της, θυσιάζοντας για άλλη μια φορά εργαζόμενους και λαό. Γι αυτό δεν πρέπει να εμφιλοχωρήσουν δισταγμοί και διφορούμενες διατυπώσεις. Είναι καιρός το σωματείο να σφαλίσει την πόρτα σε
αυτόκλητους σωτήρες που «κατόπιν δικών τους παρεμβάσεων» επιλύονται όλα με επιστολές και ανέξοδες συναντήσεις και που τελικά καταλήγουν σε χειροτέρευση των όρων ζωής μας. Πρέπει μαζί με την κοινωνία, τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και παλεύουν να συμπαραταχθούμε και να παλέψουμε για το δίκιο μας.
ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Χωρίς αμηχανία ούτε ενοχές οφείλει ο ΣΕΜΟΔ να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία διαπραγμάτευσης νέας ΣΣΕ βάσει των ήδη ειλημμένων αποφάσεων του. Η ΑΠΕ ΜΟΔ, συμμετέχοντας και με μέλη της στην Ομάδα ΣΣΕ, έχει προτείνει μια σειρά διεκδικήσεων που θα  πρέπει να έχουμε ως σωματείο. Χωρίς όμως ένα αποφασισμένο σωματείο έτοιμο ανά πάσα στιγμή να δώσει τη μάχη οικοδομώντας όρους κινήματος και με άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα.
Οι διεκδικήσεις μας θα πρέπει να αφορούν εκτός από τα αιτήματα του χώρου μας, αιτήματα που μας ενώνουν με τους υπόλοιπους εργαζομένους για να αποτελέσουν κοινά σημεία πάλης καθώς συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές επιλογές τόσο της παρούσας κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων.
Επιγραμματικά η πρότασή μας περιλαμβάνει 3 κατηγορίες:

1.       ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ξεπάγωμα ωριμάνσεων και τριετιών και μισθολογική ισότητα αμοιβών μεταξύ εργαζομένων ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσης εργασίας υφιστάμενων και όσων προσληφθούν στο μέλλον. Καθορισμός διαδικασίας για την καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων

2.       ΠΑΡΟΧΕΣ
Παροχές σε είδος που θα περιλαμβάνουν ασφαλιστήριο πρόγραμμα, αποταμιευτικό πρόγραμμα που αποτελούν μέρος της ΣΣΕ που υπογράψαμε κατά την πρόσληψη μας με τη ΜΟΔ και που μονόπλευρα και πραξικοπηματικά η διοίκηση της ΜΟΔ μαζί με μεγαλοσχήμονα στελέχη της έσπευσαν οικειοθελώς να περικόψουν για να δηλώσουν την πίστη τους στις μνημονιακές πολιτικές ηγεσίες, ειδική οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους κατά την περίοδο μακρόχρονης νοσηλείας, βοηθήματα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις, οικονομικές παροχές σε οικογένειες με τέκνα, κάλυψη μεικτής ασφάλισης στους μετακινούμενους με τα προσωπικά ΙΧ για υπηρεσιακούς λόγους. 

3.       ΘΕΣΜΙΚΑ
Επανεξέταση του καθεστώτος αδειών και ενσωμάτωση των ευνοϊκών αποφάσεων της Διοίκησης στη ΣΣΕ. Μετατροπή των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.
ΠΑΓΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Εκτός από τη διεκδίκηση των παραπάνω θέσεων ο ΣΕΜΟΔ πρέπει να συνεχίσει να παλεύει διαχρονικά και μέσα στο παρόν πολιτικό- οικονομικό πλαίσιο για :
·         Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς μεταβολή προς το δυσμενέστερο των συνθηκών εργασίας μας.
·         Καμία απόλυση συναδέλφου, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας του (ΣΟΧ, ΣΑΧ κλπ) και με κανένα πρόσχημα (π.χ. μη ανανέωση σύμβασης).
·         Κατάργηση όλων των μονομερών αποφάσεων της Διοίκησης της ΜΟΔ που έχουν ληφθεί κατά καιρούς και επανεξέταση στο σύνολο τους.  
·         Κανένας συμβιβασμός με όποιο σχέδια, για πειθαρχικό και κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας που στοχεύουν στην καθυπόταξη των εργαζομένων και στην καλλιέργεια φόβου και χαφιεδισμού στους χώρους δουλειάς.
·         Απόρριψη κάθε σχεδίου που επαναφέρει από το παράθυρο την «αξιολόγηση» και την σύνδεση της με μισθολογικές και υπηρεσιακές μεταβολές.
·         Έκδοση ΥΑ για τις αποσπάσεις των εργαζομένων με διαφανή και ξεκάθαρο τρόπο.
·         Καταστατικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της πιο μαζικής συμμετοχής όλων των συναδέλφων (κέντρου και περιφέρειας) στις διαδικασίες του ΣΕΜΟΔ και στην θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου.
·         Απαίτηση να παρευρίσκεται ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΣΕΜΟΔ (πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του) σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ της ΜΟΔ (χωρίς δικαίωμα ψήφου και χωρίς αμοιβή) όταν συζητείται θέμα που αφορά τους εργαζόμενους, ώστε να ενημερώνεται και να παρεμβαίνει με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου.
  • Μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό, φασισμό και σε όλους εκείνους που ασπάζονται αυτές τις ιδεολογίες, δηλητηριάζουν με μίσος και διχάζουν τους εργαζόμενους. Μέλη του σωματείου δεν μπορεί να είναι όσοι διατυπώνουν γραπτά ή και προφορικά φασιστικό – ναζιστικό λόγο ή και έχουν αντίστοιχη δράση και έχουν προβεί ή καλούν άλλους να προβούν σε ενέργειες που αντιβαίνουν το κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού και καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό/ σεξισμό. Να διαγράφονται άμεσα από το ΣΕΜΟΔ.
Παλεύουμε μαζί με όλους του εργαζόμενους:
  • Ενάντια στα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στους ξένους στρατούς και τις βάσεις. Για την υπεράσπιση των μεταναστών και των προσφύγων.
Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στη μόνιμη και σταθερή εργασία, κόντρα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και δανειστών.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ για το παιχνίδι που παίζει στις πλάτες μας, «χαρίζοντας» ουσιαστικά το δίκαιο αίτημα του ΣΕΜΟΔ για νέα ΣΣΕ στα αφεντικά των κομμάτων τους, που σε καμιά περίπτωση (όπως έχει δείξει και η πρόσφατη κυβερνητική τους θητεία) δεν τη θέλουν.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕ ΜΟΔ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: