Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ (ΚΓ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr
12/09/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΓ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εν μέσω θέρους οι συνάδελφοι μας σε τρία από τα πέντε διασυνοριακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που από σειρά ετών εργάζονται αδιάλειπτα στις Κοινές Γραμματείες, κλήθηκαν σε  24 ώρες να αποδεχθούν πρόταση συνεργασίας με τη μορφή ΝΕΑΣ σύμβασης ορισμένου χρόνου με δυσμενέστερους όρους από την παρούσα  ή να βρεθούν άνεργοι.

Σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας όταν της τέθηκε το ζήτημα το Νοέμβριο του 2015, ότι δηλαδή θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους ίδιους όρους και χωρίς καμία βλαπτική συνέπεια για τους εργαζόμενους, τελικώς πληροφορήθηκαν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα συνάψουν νέες συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου με τη ΜΟΔ στις οποίες δεν θα υπολογίζεται προηγούμενη εκτός ΜΟΔ προϋπηρεσία και δεν θα καταβάλλεται η προσωπική διαφορά.

Είναι αλγεινή η εντύπωση που προκαλεί η ανακολουθία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και ανάλγητη η συμπεριφορά της διοίκησης της ΜΟΔ η οποία ενώ γνωρίζει το θέμα από καιρό, εξαντλεί όλα τα χρονικά περιθώρια και εν μέσω θερινής ραστώνης με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο ουσιαστικά λέει υπογράψτε ή μπαίνετε στην ανεργία.
Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα μεσοβέζικων λύσεων όταν αντί να υιοθετηθεί μια πάγια και ξεκάθαρη λύση, με μπαλώματα προσπαθεί η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία να απαντήσουν σε ένα υπαρκτό και χρόνιο  πρόβλημα με κακό και άδικο τρόπο.
Ως ΑΠΕ ΜΟΔ χωρίς να κομπορρημονούμε από το Μάρτιο του 2013 τόσο σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τους συναδέλφους μας εκεί, όσο και σε κάθε ευκαιρία διατυπώσαμε χωρίς περιστροφές ότι η μόνη λύση για τις ΣΟΧ είναι  η μετατροπή των σε Αορίστου χρόνου. Βεβαίως αυτό ποτέ δεν υιοθετήθηκε σαν αίτημα του ΣΕΜΟΔ μέχρι σήμερα. Ότι  αυτό «δεν είναι εφικτό» άρα να «ζητάμε το εφικτό». Λάθος συνάδελφοι. Είναι εφικτό. Συνέβη στη ΜΟΔ το 2004 όταν οι συμβάσεις πολλών εξ υμών μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Τώρα γιατί άραγε δεν μπορεί αυτό να ξανασυμβεί;
Για όλους τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε τη ΜΟΔ και το Υπουργείο για τους χειρισμούς αυτούς και απαιτούμε:
1.      την άμεση ανανέωση των συμβάσεων χωρίς βλαπτική μεταβολή για τους εργαζομένους και
2.      οριστική λύση του προβλήματος με μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, αίτημα που ως παράταξη έχουμε θέσει από το 2013.

Επιπλέον καλούμε το ΣΕΜΟΔ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για νέα ΣΣΕ να διεκδικήσει μεταξύ άλλων ενιαία μισθολογική αντίληψη για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας με εξομάλυνση των όποιων ανισοτήτων (οικονομικών και μη) και ισότιμη αντιμετώπιση, ίδιο μισθό για ίδια δουλειά, για όλους.  


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)
: //apemou.blogspot.gr      


Δεν υπάρχουν σχόλια: