Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΙΚΑ & ΑΒΡΙΘΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΓΛΟΥ

31.1.2014
 
Συνάδελφοι/ισσες,
Οι διώξεις από πλευράς Διοίκησης ,απέναντι σε συναδέλφους, κλιμακώνονται.
Έπειτα από την Ανακοίνωση του ΣΕΜΟΔ στις 28/1/2014 που καταδίκαζε την τις ενέργειες της Προϊσταμένης της ΕΥ Εφαρμογής Δράσεων Αλιείας κας Χατζηδάκη που τελικά εισηγήθηκε την μη ανανέωση της απόσπασής συναδέλφου χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα αλλά και τη στάση του πολιτικού Προϊσταμένου της ΕΥ κ. Ιατρίδη, η επίθεση συνεχίστηκε αφού στη προχτεσινή συνάντηση του ΔΣ με τον κ. Ιατρίδη- στην οποία εξαναγκάστηκε στον απόηχο της σκληρής ανακοίνωσης του Συλλόγου μας - με κατάπληξη γίναμε μάρτυρες προκλητικών συμπεριφορών και από τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ Αλιείας όταν ζητήθηκαν από μέρους του ΔΣ εξηγήσεις και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις αποσπάσεων.
Συγκεκριμένα, για την περίπτωση της συναδέλφου Κυριάζογλου Κωνσταντίνας εκπρόσωπου της ΑΠΕ στο ΔΣ, η οποία είναι από τριμήνου – κατόπιν αιτήσεως της ΕΥΔ Αλιείας - με διάθεση στην εν λόγω υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόσπασης της έρχεται εκ νέου ο ίδιος Προϊστάμενος και ζητά από τη ΜΟΔ Α..Ε την άρση της διάθεσης στην υπηρεσία μέχρι να γίνει η απόσπαση και να επανέλθει! Μέσα σε ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου και θρασύτατο εμπαιγμό από τον Προϊστάμενο κ. Μητρόπουλο ο οποίος-ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου στις 17/01/2014 και για το συγκεκριμένο θέμα - ενέπαιξε και κορόιδεψε διαβεβαιώνοντας ότι έχει δρομολογήσει τα πάντα «ξεχνώντας» να ενημερώσει για την τελευταία του πρωτοβουλία δηλαδή να ζητήσει μέσω του Ειδικού στις 11/12/2013 την άρση της διάθεσης της συναδέλφου.
Αποκορύφωμα όλης αυτής της συζήτησης ήταν η περίπτωση του συναδέλφου Γκίκα Δημήτρη που ενώ έχει επανειλημμένα ζητήσει εγγράφως απαντήσεις και από την υπηρεσία του και από τον Ειδικό Γραμματέα για την ανανέωση της απόσπασης του που έχει λήξει στις 3/12/2013 και για τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η διοίκηση, ο Ειδικός απάντησε με ένα λακωνικό «ότι έχει εισήγηση και περιμένει περεταίρω τεκμηρίωση» προκαλώντας την έκπληξη και την αγανάκτηση τόσο του συναδέλφου όσο και ορισμένων μελών του ΔΣ.
 
Συνάδελφοι/ισσες,
Η ΑΠΕ ΜΟΔ στάθηκε από την πρώτη ημέρα σε όλους τους συναδέλφους και αυτό θα πράξει και τώρα.
Καθίσταται πλέον σαφές ότι έμμεσα χτυπιέται η συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην ΜΟΔ, γεγονός που σηματοδοτεί πως κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής στην εργασία του.
Η επίθεση που θα ενταθεί με αφορμή τις ανανεώσεις αποσπάσεων – οι οποίες χρησιμοποιούνται παρατύπως ως έμμεσες αξιολογήσεις – οδηγούν τους συναδέλφους σε απόγνωση. Ο κίνδυνος αυτός θα εντείνεται καθώς είμαστε σε μεταβατική περίοδο, επικρέμαται σα «δαμόκλειος σπάθη» ο νέος πειθαρχικός κανονισμός, η νέα αρχιτεκτονική, η «αξιολόγηση» αλλά και μια εντεινόμενη πόλωση συνέπεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου των διπλών (;) /τριπλών (;) εκλογών.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε το σωματείο σε εγρήγορση με ενότητα και αλληλεγγύη για να προασπίσουμε την δουλειά μας και την εργασιακή μας τιμή και αξιοπρέπεια.
Ως ΑΜΕΣΗ αντίδραση σε όλα τα παραπάνω η ΑΠΕ ΜΟΔ προτείνει και εισηγείται προς το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ :
1. ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ για να ληφθούν αποφάσεις για την συνδικαλιστική μας απάντηση στον εμπαιγμό και την απαξίωση των Προϊσταμένων απέναντι σε συναδέλφους και στα μέλη του ΔΣ
2. Σύνταξη ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ & ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ . Επίδοση του κατά τόπους με παράλληλη κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας όλου του συλλόγου.
3. Έντονη διαμαρτυρία και απαίτηση από τη ΜΟΔ α.ε να αποστείλει εγκύκλιο που να αίρει τα προβλήματα /ελλείμματα που εμφανίζονται στην υφιστάμενη διαδικασία ανανέωσης αποσπάσεων
4. Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 6/2/2013 με θέμα την επίλυση όχι μόνο της απόσπασης των τριών συναδέλφων αλλά τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για όλους τους
ΜΟΔΙΤΕΣ με κλιμάκωση των ενεργειών μας
5. Σύνταξη Δελτίου Τύπου και αποστολή του σε όλα τα μέσα για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν ως ΜΟΔίτες (πειθαρχικό, αποσπάσεις, αξιολογήσεις κλπ)
6. Για τους συναδέλφους που επιθυμούν να προσφύγουν με αγωγή για την αποκατάσταση της επαγγελματικής τους τιμής και υπόληψης, ο ΣΕΜΟΔ να αναλάβει τα έξοδα της Νομικής Στήριξης 

7. Να γίνει συλλογή υπογραφών από τους συναδέλφους στο νέο κείμενο Διαμαρτυρίας και να συλλεχθούν από το ΔΣ για να αξιοποιηθούν ως μέσο άσκησης πίεσης
8. Το κείμενο διαμαρτυρίας να αποσταλεί επίσης προς τους:
- Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
- Υπουργό Ανάπτυξης
- ΕΚΑ
- ΓΣΣΕ
- Πρωτοβάθμια Σωματεία ζητώντας τη συμπαράσταση τους.
Απαιτούμε τώρα την ανανέωση όλων των αποσπάσεων που είναι σε εκκρεμότητα στα «συρτάρια» πολιτικών και διοικητικών Προϊσταμένων χωρίς προσχήματα και κωλυσιεργίες .
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: