Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Συγκρότηση ΔΣ ΣΕΜΟΔ



 Αθήνα, 26.4.2013


Συγκλήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ώρα 13:30, μετά από νόμιμη πρόσκληση, το εκλεγέν,  από τις σχετικές διαδικασίες των  17 και 19 Απριλίου, Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕ ΜΟΔ.
Παρόντες ήταν οι εκλεγμένοι από κάθε Συνδυασμό, όπως  δημοσιοποίησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στα προσωρινά αποτελέσματα:

-          ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΑΣ). Χρηστίνα  Χρηστίδου, Δημήτρης  Παπασωτηρίου, Γεράσιμος Βουτσινάς.
-          ΜΟΔ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.  Αργυρώ  Ζέρβα, Ελπίδα (Νάντια)  Σαμουελιάν, Χρήστος  Βλάχος.
-          ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Βασιλική  Σωτηροπούλου, Κων/τινος  Α. Μοράρος.
-          ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ) Στέλιος  Καραμήτσος
Η συζήτηση για την συγκρότηση σε σώμα ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών του Συμβουλίου. Μετά από μακριά συζήτηση και τοποθετήσεις, πραγματοποιήθηκε, όπως προβλέπει το καταστατικό, μυστική ψηφοφορία με τα εξής αποτελέσματα:
Για την θέση Προέδρου: Ζέρβα 5 ψήφους, Χρηστίδου 4 ψήφους
Για την θέση Αντιπροέδρου: Σωτηροπούλου 5 ψήφους, 4 ψήφοι λευκοί
Για την θέση Γραμματέα: Μοράρος 5 ψήφους, 4 ψήφοι λευκοί
Για την θέση Ταμία: Σαμουελιάν 5 ψήφους, 4 ψήφοι λευκοί.
Μετά τα αποτελέσματα της  ψηφοφορίας συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΜΟΔ α.ε. με την παρακάτω σύνθεση:
·        Πρόεδρος Αργυρώ Ζέρβα
·        Αντιπρόεδρος Βασιλική Σωτηροπούλου
·        Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Α. Μοράρος
·        Ταμίας Νάντια Σαμουελιάν
·        Μέλος Χριστίνα Χρηστίδου
·        Μέλος Δημήτρης Παπασωτηρίου
·        Μέλος Γεράσιμος Βουτσινάς
·        Μέλος Χρήστος Βλάχος
·        Μέλος Στέλιος  Καραμήτσος

Στη συνέχεια αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1.      Η παράδοση –παραλαβή της διαχείρισης της διοίκησης και των οικονομικών του ΣΕΜΟΔ από το απερχόμενο στο νέο ΔΣ θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 8 και 10 Μαΐου κατόπιν συνεννόησης και παρουσία της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.  Επίσης θα γίνουν το συντομότερο δυνατό οι ενέργειες για την εκ νέου νομιμοποίησης του ΣΕΜΟΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις φορολογικές αρχές κλπ.
2.      Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ ορίστηκε για την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013. Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα και ώρα 12μεσημβρινή.
3.      Να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέων Τοπικών Σωματειακών Επιτροπών, σύμφωνα με το άρθρο 23 του καταστατικού του ΣΕΜΟΔ, μέχρι τις 31 Μαΐου. Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία θα σταλούν μετά το επόμενο τακτικό ΔΣ.
4.      Να ζητηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας χώρος μέσα στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας για να στεγάσει τα γραφεία του ΣΕ ΜΟΔ.
5.      Παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 29 Απριλίου στο κτίριο της ΚΥ της ΜΟΔ,   κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας και ταυτόχρονα  κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας,  ώρα 12:00 – 14:00, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.


Για το Δ. Σ. του ΣΕ ΜΟΔ


            Η Πρόεδρος                                                         ο Γενικός Γραμματέας



         Αργυρώ Ζέρβα                                                     Κωνσταντίνος Α. Μοράρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: