Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΔΣ ΣΕΜΟΔ για μισθολόγιο και κατάργηση ΜΟΔ



 Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΥΜΔ άμεση απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα της κυριακάτικης (28-4-2013) έκδοσης της εφημερίδας "Έθνος" που αναφέρεται σε συζητήσεις για κατάργηση της ΜΟΔ. Επίσης να σταματήσει την πολιτική της διολίσθησης για την εφαρμογή τετελεσμένων όσων
αφορά τις νέες περικοπές στους μισθούς μας. Το Υπουργείο και η πολιτική ηγεσία ευρύτερα, πρέπει να τοποθετηθούν άπαξ δια παντός απέναντι στις φήμες που θέλουν την ΜΟΔ α.ε. να κλείνει από μέρα σε μέρα αλλά και για την εφαρμογή η όχι νέων περικοπών στους μισθούς μας, η απόκρουση των οποίων είναι ο πρώτος στόχος του ΣΕΜΟΔ, αυτή την στιγμή.
Το ΕΣΠΑ υλοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τα στελέχη της ΜΟΔ τα οποία ζουν και εργάζονται καθημερινά υπό το καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης, ψυχολογικής πίεσης, ανυπόστατων (;) φημολογιών και συνεχούς απαξίωσης!
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να τοποθετηθεί επίσημα και ξεκάθαρα και στα δύο αυτά θέματα αφού ήδη έχει αναγνωρίσει ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ – του μοναδικού αναπτυξιακού εργαλείου της χώρας – εξαρτάται από τη ΜΟΔ και τα στελέχη της!
            Έχει ήδη ζητηθεί συνάντηση για το θέμα από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Βιρβιδάκη και περιμένουμε την απάντηση του.
Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή στάση εργασίας έξω από την ΜΟΔ αλλά και στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά για να διατρανώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους την αντίθεση μας στην οικονομική εξαθλίωση και τις απολύσεις.
Πρέπει να υπερασπιστούμε τον δημόσιος χαρακτήρα της εταιρείας και τον δημόσιο χαρακτήρα των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Δεν μπορεί να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, η διαχείριση δημοσίου χρήματος.

Για το Δ. Σ. του ΣΕ ΜΟΔ


            Η Πρόεδρος                                                         ο Γενικός Γραμματέας



         Αργυρώ Ζέρβα                                                     Κωνσταντίνος Α. Μοράρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: